KONTRAPUNKT

Akcija solidarnosti sa Mehmetom Tarhanom

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by dj_denza Okt 12, 2005 - 09:08 AM

Grupa anarhista i antimilitarista iz Mostara i Sarajeva su u utorak 11.10.2005. godine održali protestno okupljanje ispred turske ambasade u Sarajevu u znak solidarnosti sa Mehmetom Tarhanom, koji je zbog odbijanja vojne službe hapšen, maltretiran i osuđen na 4 godine zatvora.

Grupa anarhista i antimilitarista iz Mostara i Saarajeva su u utorak 11.10. 2005. godine održali protestno okupljanje ispred turske ambasade u Sarajevu, u znak solidarnosti sa Mehmetom Tarhanom, koji je zbog odbijanja vojne službe hapšen, maltretiran i osuđen na 4 godine zatvora.

Uslijed torture koju zatvorska vojna uprava provodi nad njim 30. septembra je stupio u štrajk glađu.

Na okupljanju ispred turske ambasade prisustvovalo je 10 do 15 ljudi koji su nosili transparente podrške na kojima je tražena sloboda za Mehmeta, izvikivani slogani: "Vojska ubija, sloboda za Tarhana", "Dosta, dosta, dosta, nasilja je dosta"... te dijeljeni leci koji opisuju Mehmetov slučaj.
Kao i na prijašnjim akcijama bilo je više policajaca od aktivista, a službenici turske ambasade su odbili primiti protestno pismo jer im to nije po protokolu.

Mi nastavljamo tražiti slobodu za Mehmeta Tarhana i sve zatvorene drugove i drugarice širom svijeta te pozivamo i sve vas da na sve načine vršite pritisak na turska diplomatska predstavništva u svojim zemljama.

Dovoljno je zamisliti se na Mehmetovom mjestu da shvatimo koliko znači podrška drugova u takvim situacijama.

SVI SMO MI ZATVORENICI
DRŽAVA JE NAŠA TAMNICA

Krug (A) - Mostar

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=951