KONTRAPUNKT

Anarhisti podržavaju izbor Volfovica za predsednka Svetske Banke

Vesti sa fronta / Evil Empire
Posted by silent-violent Mar 18, 2005 - 10:40 AM

Vašington, DC -- Anarhistički ekonomisti iz Inter-američke anti-razvojne banke danas su podržali Pola Volfovica kao novog predsednika Svetske Banke.

INTER-AMERIČKA ANTI-RAZVOJNA BANKA
HITNO
17. mart, 2005 | 7:00 pm EST

Izbor će isprovocirati protivljenje protiv Svetske Banke

Vašington, DC -- Anarhistički ekonomisti iz Inter-američke anti-razvojne banke danas su podržali Pola Volfovica kao novog predsednika Svetske Banke. U trenutku kada Svetska Banka uživa u poboljšanom imidžu kao takozvane organizacije za redukciju siromaštva, Volfovic će pomoći da se ponovo uspostavi imidž banke kao međunarodnog snabdevača neograničenog kapitalizma i predatorskog imperijalizma. Predugo je Svetska Banka sputavana mlitavom neoliberalnom politikom. Pod Volfovicovim tutorstvom možemo da očekujemo da ćemo videti ojačanu Novu-Svetsku Banku koja će se osloniti na državnu moć umesto na "slobodna tržišta" da bi osigurala američku ekonomsku hegemoniju širom planete.

Pol Volfovic donosi neverovatanu obnovu razvoja Banke na međunarodnom nivou. U njegovom trenutnom zaduženju kao Pomoćnika sekretara odbrane, Volfovic je rukovodio američkim razvojnim naporima u Iraku. Pod Volfovicovim nadzorom, Irak je prešao put od zemlje koja je bombardovanjem vraćena u Kameno doba do zemlje koja je bombardovanjem vraćena u Bronzano doba. Volfovic je takođe rukovodio naporima da se Iračani odvoje od svoje zavisnosti od ekonomije bazirane na nafti. Zahvaljujući naftnim nestašicama i isključenjima struje, obični Iračani su na putu ka održivim načinima života sličnim onima iz programa koje promoviše Svetska Banka. Volfovic je takođe pomogao da Irak razvije mere kontrolisanja populacije putem inovativnih programa razmene sa američkim vojno-industrijskim kompleksom.

Volfovic Banci takođe donosi međunarodno poznat smisao za modu i stil u vreme kada je njen imidž uznapredovao. Za razliku od staromodnih pop zvezda poput frontmena benda U2 - Bonoa, Pol Volfovic je uveo nove tehnike ulepšavanja i modiranja koje će mu pomoći da prikaže pravo lice politike Svetske Banke.

IAADB izdvršni predsednik, Karen Elliot, rekla je o Volfovicovim kvalifikacijama: "Ko će bolje reprezentovati čopor vukova od alfa vuka? Mi pozdravljamo nominaciju gospodina Volfovica i buduće štete koje će naneti Svetskoj Banci."

Inter-American Anti-Development Bank
Contact: Luther Blissetti
1350 New York Ave., N.W.
Washington, D.C. 20577 USA
Phone: (202) 623-3900
Fax: (202) 623-2360
http://www.iaadb.org/

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=661