KONTRAPUNKT

Amerikanci kidnapuju i muče!

Iz drugih izvora / Evil Empire
Posted by silent-violent Mar 18, 2005 - 10:37 AM

PARIZ - Amerika ima tajnu mrežu za kidnapovanje i mučenje osumnjičenih pripadnika Al kaide, otkriva “Liberasion”.

List prenosi svedočenje Kaleda el Masrija, nemačkog državljanina poreklom iz Libana, koga je kindapovala američka tajna služba, dok je bio na odmoru u Makedoniji. El Masri je potom avionom prebačen u Avganistan, gde je bio podvrgnut mučenju i batinanju tokom pet meseci, posle čega je oslobođen u severnoj Albaniji.

Francuski dnevni list govori o postojanju “široke tajne mreže za kidnapovanje i pritvaranje koje CIA sprovodi širom sveta”, na osnovu ličnih iskaza velikog broja Avganistanaca, Egipćana, Indonežana, pa čak i Sirijaca.

U slučaju El Masrija, “Liberasion” piše da je nakon 23 dana pritvora i mučenja od makedonske policije prebačen u Kabul, gde je bio podvrgnut ispitivanju i batinjanju kako bi priznao da njegov pravi identitet odgovara egipatskom teroristi povezano sa Muhamedom Ataom i Ramzijem bin al Šibom, odogornim za napade na NJujor 11. septembra 2001.

Stručnjaci koje je “Liberasion” konsultovao ocenili su da je od 11. septembra izvršeno oko 150 ovakvih otmica.

“Zatvorom, koji je smešten pod zemljom, upravljaju Amerikanci, koji ne kriju svoju nacionalnost”, kaže El Masri “Liberasionu”.

Bivši pritvorenik je rekao da je u ovom zatvoru delio sudbinu sa zatvorenicima iz Pakistana, Jemena, Avganistana i Tanzanije koji su kidnapovani u raznim zemljama, uključujući i Ameriku.

El Masri je bio oslobođen u Albaniji “kako bi se izbrisali tragovi njegovog prolaska kroz Kabul”, piše francuski list.


http://www.novosti.co.yu/vest.php?vest=38347&rubrika=Svet

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=660