KONTRAPUNKT

Chomsky podržao prosvjede na Wall Streetu

Articles / Reagovanja
Posted by mesaud Sep 27, 2011 - 05:56 PM

Chomsky

Kriminal Wall Streeta prouzročio je veliku štetu ljudima u SAD-u i svijetu, kaže Noam ChomskySveučilišni profesor Noam Chomsky, najviše citirani živući autor u svijetu i jedan od najpoznatijih intelektualaca iz SAD-a, poslao je "snažnu poruku podrške" organizatorima prosvjeda na Wall Streetu, prenosi magazin Reflections on a Revolution [1] (ROAR).

"Svatko tko ima otvorene oči zna da je kriminal Wall Streeta - financijskih institucija općenito - prouzročio veliku štetu ljudima u Sjedinjenim Američkim Državama (i svijetu). I također bi trebali znati da se to događa više od 30 godina, za vrijeme kojih se njihova moć u gospodarstvu radikalno povećala, a uz to i politička moć. To je pokrenulo začarani krug koji je koncentrirao ogromna bogatstva, a time i političku moć, u vrlo malom dijelu stanovništva, udjela od jedan posto, dok ostatak sve više postaje ono što se ponekad naziva "prekarijatom" - u potrazi za preživljavanjem u nesigurnoj egzistenciji. Oni također obavljaju te prljave aktivnosti gotovo potpuno nekažnjeno - ne samo preveliki na propast, već i "preveliki za zatvor."

Hrabri i časni prosvjedi u tijeku na Wall Streetu trebali bi poslužiti da ova nesreća izazove pozornost javnosti, te dovesti do predanih napora da se ista prevlada i usmjeri društvo na zdraviji put", napisao je Chomsky u poruci podrške koju je poslao organizatorima prosvjeda.

Događanja u New Yorku možete pratiti uživo na www.livestream.com/globalrevolution [2] ili na https://occupywallst.org [3].


Izvor: h-alter [4]


This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57936

Links in this article
  [1] http://roarmag.org/
  [2] http://www.livestream.com/globalrevolution
  [3] http://old.kontra-punkt.info/https://occupywallst.org/
  [4] http://www.h-alter.org/vijesti/svijet/chomsky-podrzao-prosvjede