KONTRAPUNKT

"WikiLeaks" / Skandal: Vojnici UN-a prisiljavali djecu na seks u zamjenu za hranu!

Articles / Bizarno
Posted by mesaud Sep 03, 2011 - 02:27 AM

wiki

Još jedna skandalozna informacija procurila je iz arhive "WikiLeaksa", a govori o zločinima pripadnika mirovnih snaga iz Benina u siromašnim državama AfrikeNovootkriveni dokumenti "WikiLeaksa" pokazuju da su mirovne snage UN-a tokom njihovog boravka u Africi prisiljavale djecu na spolni odnos u zamjenu za hranu.

Prema istim informacija, čak 8 od 10 djevojaka priznalo je da su imale intimne odnose sa vojnicima iz Benina, koji su im u zamjenu za seksualne usluge davali hranu.

Još skandaloznija informacija iz dokumenata "WikiLeaksa" je ona da su u isto vrijeme mnogi roditelji podsticali svoje kćerke da imaju seks sa pripadnicima mirovnih snaga, a koji su im u zamjenu za "seksualne usluge" obećavali medicinsku njegu i hranu.

africa_

Predstavnica UN-a Michelle Bonnard ranije je potvrdila da je 16 pripadnika mirovnih snaga iz Benina bilo u misiji u Africi.

Prije ovog slučaja, seksualno zlostavljanje od strane mirovnih snaga zabilježeno je u Kongu, Kambodži i Haitiju. Međutim, prvi put se pojavljuju informacije da su vojnici iz Benina počinili slične zločine, piše u dokumentima "WikiLeaksa", uz napomenu da se "istraga nastavlja".


Izvor: 24sata.info [1]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57919

Links in this article
  [1] http://www.24sata.info/vijesti/svijet/71811-WikiLeaks-Skandal-Vojnici---prisiljavali-djecu-seks-zamjenu-hranu.html