KONTRAPUNKT

Izjava učesnika i učesnica 6. Balkanskog anarhističkog sajma knjiga

Vesti sa fronta / BalkⒶnarhija
Posted by Tuljan Jun 22, 2011 - 12:32 AM

Šesti Balkanski anarhistički sajam knjiga održan je u Skoplju 10-12. juna 2011. godine. Ova izjava je rezultat diskusije održane na skupštini učesnika i učesnica BASK-a.

* * *

Ubistvom Martina Neškovskog iz Makedonije, Аleksandra Grigoropulosa iz Grčke, Karla Đulijanija iz Italije i mnogih drugih, države otkrivaju svoje pravo lice, lice sluga brutalnog procesa neoliberalizacije. Kao posledica toga one postaju još nasilnije i represivnije.

Nakon što su izgubile sve kapacitete da ponude par osnovnih prava koje su pokreti osvojili tokom prethodnih stoleća, kao što su npr. socijalna pomoć, obrazovanje i zdravstvo, današnje države su izgubile javnu ulogu: njihova jedina misija je da sprovode mere koje osiguravaju slobodnu vladavinu kapitala, i da deluju kao policijski psi multinacionalnih kompanija, vlada i njihovih mafija.

U svetu u kojem se rasizam, ksenofobija i nacionalizam promovišu i koriste za kanalisanje i preokretanje opšteg nezadovoljstva izazvanog rastućim siromaštvom i klasnim razlikama, borba protiv globalnog kapitalizma i policijske države je naš jedini izbor.

BASK Skopje 2011This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57854