KONTRAPUNKT

Niklo cveće na putu

Iz drugih izvora / Protest & Survive
Posted by kontrapunkt Maj 05, 2011 - 12:28 PM

kopusina

Kopusina -- Meštani Kopusine su u brojne rupe na putu zasadili cveće i na taj način pokazali revolt zbog nerešavanja njihovog problema.

Ištvan Peter, predsednik Saveta MZ Kupusina i opštinski koordinator Saveza vojvođanskih Mađara za Zapadnu Bačku, objašnjava da je cveće u rupama stajalo svega nekoliko dana, međutim, posle toga je nestalo.

Tačnije, kaže on, neko ga je ukrao. Ipak, on smatra da je akcija uspela.„Mi nismo želeli da molimo da nam zakrpe rupe. Mislim da smo na ovaj način postigli svoje, neko je primetio naš problem“, smatra Peter, koji je poklonio hiljadu cvetova „dan i noć" i zajedno sa svojim sugrađanima ih zasadio u rupe na kolovozu.

Prema rečima Kupusinaca, put koji njihovo selo povezuje sa saobraćajnicom Sombor - Apatin je u jako lošem stanju. Rupe se jako teško zaobilaze, a najveće su, prema njihovim rečima, napravili kamioni. 

Međutim, dodaje Peter, nakon ove nesvakidašnje akcije građanskog protesta su od nadležnih dobili obećanje da će sanacija oštećenog puta početi već nakon prvomajskih praznika, odnosno od 8. maja.

Izvor: b92 [1]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57688

Links in this article
  [1] http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=04&nav_id=510144