KONTRAPUNKT

RSA Animate - Internet i društvo: osnaživanje ili cenzurisanje građana?

Video / Diskusija
Posted by kontrapunkt Apr 23, 2011 - 12:40 PM

RSA Animate - The Internet in Society: Empowering or Censoring Citizens? [1]
x [2]
Da li internet zapravo sputava, umesto da podstiče razvoj demokratije? U novoj epizodi RSA Animate zasnovanoj na govoru koji je održan 2009, Evgenij Morozov predstavlja alternativno gledište na "kiber-utopizam" - zavodljivu ideju da internet igra većim delom emancipatorsku ulogu u globalnoj politici.

Razotkrivajući neke idealističke mitove u pogledu slobode i tehnologije (tokom iranske "twitter revolucije" manje od 20.000 korisnika/ca Twittera su zaista učestvovali u dešavanjima), Evgenij se zalaže za realističniji pogled na konkretnu upotrebu i zloupotrebu interneta.


Da li internet zapravo sputava, umesto da podstiče razvoj demokratije? U novoj epizodi RSA Animate zasnovanoj na govoru koji je održan 2009, Evgenij Morozov predstavlja alternativno gledište na "kiber-utopizam" - zavodljivu ideju da internet većim delom igra emancipatorsku ulogu u globalnoj politici.
Razotkrivajući neke idealističke mitove u pogledu slobode i tehnologije (tokom iranske "twitter revolucije" manje od 20.000 korisnika/ca Twittera su zaista učestvovali u dešavanjima), Evgenij se zalaže za realističniji pogled na konkretnu upotrebu i zloupotrebu interneta.This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57640

Links in this article
  [1] http://old.kontra-punkt.info/#
  [2] http://old.kontra-punkt.info/#