KONTRAPUNKT

Dekapitacija Ronalda Mekdonalda

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by kontrapunkt Feb 21, 2011 - 03:52 PM

Finski aktivisti Armije za oslobođenje hrane najpre su oteli čuvenog klovna kompanije McDonald's, Ronalda Mekdonalda, a zatim su mu - nakon što multinacionalna kompanija nije odgovorila na postavljena pitanja - odsekli glavu.
Kako je otet Ronald Mekdonald

Nakon što su oteli klovna, aktivisti su - u maniru islamskih fundamentalista - postavili uslove za oslobođenje kidnapovanog klovna i rok za ispunjenje zahteva ili u protivnom....

Oni su hteli da dobiju odgovore na sledeća pitanja:

Aktivisti su pitali:

1. Zašto krijete svoj proizvodni proces, sirovine i aditive koje koristite u svojim proizvodima? Čega se plašite?

2. Koliko godišnje proizvodite tona nerecikliranog otpada? Zašto ne objavite taj podatak?

3. Da li operišete sa neetičkim akterima, poput nelegalnih imigranata? Zašto?

4. Zašto ne preuzimate odgovornost za posledice sopstvenog kulinarstva? Zašto ne tražite način da sprečite gojaznost, dijabetes i bolesti koje proishode i njih?

5. Zašto ne koristite etički proizvedeno meso? Zar ne mislite da bi svačiji cilj trebalo da bude služenje mesa od životinje koja je živela dobrim i čistim životom, bez lekova. Zašto to nije vaš cilj?

6. Da li smatrate da je vaš jedini cilj maksimizacija profita vaših vlasnika? Šta mislite da bi se desilo ako biste počeli da proizvodite kvalitetne proizvode za vaše mušterije?

7. Vi ste veliki i globalni igrač koji dopire do značajnog dela Zemljinog stanovništva. Zašto koristite svoju moć za kratkovido maksimizovanje profita a ne za stvaranje boljeg sveta?

Međutim, policija je brzo reagovala i dva člana grupe su uhapšena. Tom prilikom je vraćena ukradena statua.

Preostali aktivisti koji nisi uhapšeni, nisu sedeli skrštenih ruku. Oni su nabavili drugu Ronaldovu repliku i dovršili su posao, a bizarni osmeh najpoznatijeg klovna na svetu je završio u korpi - ispod giljotine.

KONTRAPUNKTThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57549