KONTRAPUNKT

Beograđani povodom Odluke o zabrani noćnog života u gradu

Vesti sa fronta / Reagovanja
Posted by kontrapunkt Dec 25, 2010 - 11:31 PM

U prethodnih mesec dana se pokrenula medijska hajka protiv ugostiteljskih objekata koji se nalaze u centru našeg glavnog grada.

Da li je moguće da svakodnevne montirane reportaže na nacionalnoj televiziji mogu za rezultat da imaju gašenje najprepoznatljivijeg i najlepšeg što naš Beograd ima a to je turistička i ugostiteljska ponuda kojom se svaki beogradjanin ponosi kada priča o svom gradu?

Da li mislite da mladi u ovom gradu treba da izlaze u ”grad” isključivo van grada jer se to ne sviđa onima koji više nisu mladi?Dragan Drvosek Čivas

Da li ce nam zabraniti da pričamo i da se smejemo jer se to nekom moćnom pojedincu ne dopada?

Da li je moguće da će gradska vlast doneti odluku kojom će bez posla i investicije ostaviti sugradjane koji su u skladu sa svim komunalnim, ekološkim i privrednim propisima Republike Srbije otvorili ili renovirali ugostiteljske objekte i ulozili svoj novac što preko kredita, pozajmica, pa do usteđevina kako bi započeli pošten i neizvesan posao, dok ih pojedinci nazivaju kriminalcima i gangsterima?!

U Gradskoj skupštini su najavili odluku kojim se radno vreme kafića i barova ograničava na vreme do 22h sa muzikom, dok bez muzike možemo da se družimo do 24h odnosno vikendom i do01h!

TO NIJE REŠENJE!

Problem buke u ugostiteljskim objektima se ne može rešiti na taj način što će se ti objekti zatvoriti a ljudi koji tamo rade ostaviti na ulici već propisati odgovarajuce tehničke uslove koje ti objekti treba da ispune kako buka ne bi smetala drugima. Takođe treba odrediti razuman period u kome se takav poduhvat može obaviti!

U evropskim zemljama je to rešeno kroz javnu raspravu sa stanarima, ugostiteljima i stručnjacima iz te oblasti kako bi došli do odgovarajućih propisa.

Uputimo APEL gradskim vlastima da nam svojim autoritetom omoguće da pronađemo način da prevaziđemo problem!

Ne dozvolite da Beograd izgubi jednu od retkih stvari kojom se ponosi!

Pozivamo sve sugradjane da nas podrže slanjem ovog pisma svojim prijateljima kao i na sajt gradonačelnika www.beograd.rs/cms/view.php?id=2575 [1] ili na adresu gradonacelnik@beogradsg.org.rs

Ovim pokrecemo i javnu raspravu na facebooku [2], u virtuelnom svetu, pošto očigledno u realnom ona nije moguća!

Email: mladi.beograda@gmail.comThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57418

Links in this article
  [1] http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2575
  [2] http://www.facebook.com/pages/Beogradani-povodom-Odluke-o-zabrani-nocnog-zivota-u-gradu/138532142871698