KONTRAPUNKT

PROTEST "PRIZNAJTE PORAZ" - protiv medijske blokade

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by Jablan Nov 18, 2010 - 01:24 PM

U četvrtak 18. novembra 2010. godine, sa početkom u 11 časova, radnici i mali akcionari okupljeni oko Radničkog pokreta Srbije održaće jednodnevni protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici. Radnici "Trudbenika", "Srboleka", "Industrije precizne mehanike", "Lole-Montevar", IKL-a, IP "Prosvete", "Vršačkih vinograda", IPOK-a, "Šinvoza" i drugih preduzeća, okupiće se ispred RTS-a kako bi izrazili protest zbog načina na koji javni servis izveštava o radničkim protestima i štrajkovima u Srbiji, odnosno zbog načina na koji RTS zataškava poražavajuće posledice privatizacije i neuspeh tranzicije u Srbiji.

Predstavnici okupljenih radnika predaće glavnom uredniku RTS Aleksandru Tijaniću predlog da se na javnom servisu organizuje serija okruglih stolova na kojima ćemo otvoreno i u demokratskoj atmosferi razgovarati sa predstavnicima vlasti o kolapsu privrede u Srbiji i o uzrocima koji su doveli do ovako visoke nezaposlenosti i drastičnog siromaštva. O mogućim izlascima iz krize razgovor će biti moguć jedino ako vlast u Srbiji prizna stanje do kog nas je dovela pljačka koja traje već dvadeset godina.

Ovo je prvi u nizu protesta pod nazivom "Priznajte poraz!" koje će radnici navedenih preduzeća organizovati kako bi se zaustavilo dalje propadanje privrede i gašenje radnih mesta.

U prilogu Vam dostavljamo proglas Radničkog pokreta Srbije "Priznajte poraz!" i pismo koje smo uputili gospodinu Aleksandru Tijaniću.

U Beogradu, 16. novembra 2010. godine

Radnički pokret Srbije

 

Proglas Radničkog pokreta Srbije [1]

Pismo RTS-u [2]

Izvor: Pokret Za Slobodu [3]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57322

Links in this article
  [1] http://pokret.net/cms/index.php?page=priznajte-poraz---proglas-radnickog-pokreta-srbije-udruzenja-nastalog-iz-koordinacionog-odbora-radnickih-protesta-u-srbiji
  [2] http://pokret.net/cms/index.php?page=pismo-rts-u
  [3] http://pokret.net/cms/index.php?page=protest-priznajte-poraz---protiv-medijske-blokade