KONTRAPUNKT

Zelena akcija i Pravo na grad kreću u nove akcije u slučaju 'Cvjetni'

Iz drugih izvora / Protest & Survive
Posted by admin Jul 13, 2010 - 07:10 PM

Čelnici Zelene akcije i Prava na grad Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski najavili su kako današnjim mirnim prosvjedom pred Starom gradskom vijećnicom kreću u novi krug prosvjeda vezanih uz slučaj 'Cvjetni'.

Započinjemo s novim krugom aktivnosti prema svim institucijama nadležnim za kontrolu projekta 'Cvjetni'", kazao je Celakoski novinarima ispred Gradske skupštine gdje je 50-ak aktivista satima ležalo ispred vrata blokirajući glavni ulaz.

Celakoski je dodao kako to ne uključuje samo Gradsku skupštinu, gradonačelnika i nadležna ministarstva nego i DORH i USKOK jer su, kako navodi, primjetili da DORH i USKOK rade samo onda kada oni organiziraju prosvjede, pa će to ponovno činiti.var_avska_prosvjed
foto: Jutarnji list

"Ako počne kopanje, mi ćemo se tome suprotstaviti i nećemo stati ni odustati", najavio je.

Zelena akcija i Pravo na grad od Gradske skupštine su zatražili da osnuje istražno povjerenstvo u slučaju 'Cvjetni', sukladno dokumentima koje je dobila od DORH-a i da tvrtke Zagrebačkog holdinga ne sudjeluju u početku radova.

Za početak radova je apsolutno i neposredno odgovoran SDP, bio je oštar Celakoski.

SDP ne samo da kao noj zabija glavu u pijesak nego i aktivno sudjeluje u provedbi projekta, tvrdi on i navodi kako vlast u Zagrebu, predvođena SDP-om, ima mogućnosti i ingerencije zaustaviti radove do rješenja upravnog suda, ali to ne želi.

Ocijenio je kako u proteklih pet godina SDP vodi Grad na način kako HDZ vodi državu zadnjih 20 godina.

S njim se složio i Tomislav Tomašević napominjući kako su današnjom akcijom na simboličan način željeli pokazati kako gradska vlast gazi po javnom interesu u slučaju Varšavske ulice. (H)

Izvor: monitor.hr [1] This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57191

Links in this article
  [1] http://www.monitor.hr/clanci/zelena-akcija-i-pravo-na-grad-krecu-u-nove-akcije-u-slucaju-cvjetni/35779/