KONTRAPUNKT

Drugi najbolji koncert u zivotu

Kolumne / Safet Olskjar Birdmann
Posted by admin Jul 09, 2010 - 02:24 AM

leplebe

Piše: Safet Olskjar Birdmann

Znao sam da La plebe dolazi u Srbiju. Na zalost, honorar mi je kasnio, tako da od puta u Novi Sad nije moglo biti ništa. A onda sam veče uoči koncerta u NS saznao da dolaze i u Beograd. Iskreno, bio sam apsolutno van sebe. Na facebooku sam video da event počinje u 7 i završava se u 11:30 naveče 8.7. Pošto sam odsečen svojevoljno od scene, odlučio sam da bi aritmetička približna sredina trebalo da bude oko 9, i da će tad ekipa početi da se skuplja. Na sreću u nesreći je počelo okupljanje u 10. I dalje je ostajalo pitanje mog upada, jer sam imao svega 40 din u džepu i nikakvu ideju kako da se dočepam karte. Oko 11 sam uspeo da nađem 3 ktitora među ljudima koji su se pojavili. Vrlo blizu karte, ali ne i dovoljno. Dvojici ću se sad zahvaliti, znaju ko su, jer su u najvećoj meri doprineli kupovini karte. No, nebitno. Dvojica momaka iz La plebea su došli da se upoznaju sa ekipom u kojoj sam blejao. Trubadur je bio najbolji, moram priznati. Namerno ne spominjem imena. Bez ikakve idolatrijske nadmenosti se uključio u razgovor, pitao me kako sam saznao za bend, koliko dugo ih slušam, šta radim posle koncerta itd. To mi se sviđa. Ljudi imaju armiju fanova u Rumuniji i Bugarskoj, ali ti priđu, pruže ruku i bleje sa tobom. Nema one rockstar nadmenosti.sas 

sas1 

No, sam koncert je bio, za mene, potpuno kosmičko iskustvo. 40 min apsolutnog muzičkog savršenstva. Moram priznati da sam potpuno odlepio na atmosferu koja je bila intimna, skoro familijarna, uz Skakavca koji je povremeno upadao u kadar inače savršeno uigranog benda. Mnogo poznatih lica. O muzici nemam šta da kažem. Idite na youtube, čujte ih sami. Pitanje ukusa. Za mene su druga najbolja svirka u životu.

Skoro sigurno najbolja stvar, pored činjenice da su svoj repertoar začinili pesmom 'belle ciao' je činjenica da su fanove pozvali na bleju i pivo posle svirke iako znam da su sutradan ujutro morali da idu ka Sofiji. Ne znam ni za jedan drugi bend koji je u tom fazonu.

 


 

Na žalost, nisam mogao da ostanem.

Iskreno, žao mi je. Ali, obećali su mi da će se vratiti. Što je trubadur i istakao kao ključ uspeha na alternativnoj sceni.

Jebo te. Njih boli dupe za pare.This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=57180