KONTRAPUNKT

Zagreb: Svi u Varšavsku!

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by admin Feb 05, 2010 - 10:14 AM

Stotinjak aktivista od ranog jutra stražari u Varšavskoj i poziva građane Zagreba da im se pridruže u sprečavanju devastacije pješačke zone

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije noćas su započeli stalno čuvanje Varšavske s obzirom da danas ističe rok žalbe stanara na rješenje Grada Zagreba o početku radova u u toj ulici pa očekuju ponovni protupravni pokušaj raskopavanja pješačke zone od strane Hoto grupe.

Od ranog jutra volonteri stražare na ulici uz dva kontenjera na kojem građani mogu dobiti informacije o tijeku akcije i prijaviti se za volontiranje. Stotinjak aktivista trenutno "čuva" ulicu u smjenama od pet sati ujutro.Ustrajne građane posjetila su i komunalni redari te policija koja je najavila dolazak interventne policije. Takva reakcija pomalo čudi jer u Zelenoj akciji objašnjavaju da su prijavili javno okupljanje. Sporni su tek kontenjeri u funkciji info pulta.

"Nevjerojatno je da će poslati interventnu policiju samo zato što smo stavili kontenjere na ulicu koja će uskoro nestati zahvaljujući odluci grada Zagreba", rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

S obzirom da je Hoto grupa 22. siječnja započela s radovima rušeći drveće i postavljajući ogradu unatoč činjenici da je žalba stanara već bila podnesena, aktivisti se boje da bi se investitor i ovaj put mogao zanemariti proceduru. Naime, Hoto grupa nema pravo na nikakve aktivnosti do donošenja rješenja žalbe.

Aktivisti pozvivaju sve građane da im se pridruže u akciji "Živi zid za Varšavsku"

Izvor: H-alter [1] This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56919

Links in this article
  [1] http://h-alter.org/vijesti/ekologija/svi-u-varsavsku