KONTRAPUNKT

Gabrijel Savić Ra: Pismo povodom neovlašćenog prikazivanja video klipa od strane B92

Vesti sa fronta / Reagovanja
Posted by admin Okt 01, 2009 - 07:42 AM

Sigurno ste do sada videli snimak mog performansa kog su prekinuli obrazovci, a poruka (zaključak) performansa je bio da je bilo dosta ubijanja, gušenja politikom i na kraju da budemo dodirnuti ljubavlju. Kakva ironije, zar ne? Inače B92 je ilegalno došla do tog snimka, ne konstatujući mene kao autora da li ga mogu prikazati, što je rezultiralo da jedan od posetioca koji se vidi na snimku bude napadnut  u Knez Mihajlovoj samo dva sata posle prvog emitovanja performansa u vestima (srećom policija je reagovala na vreme i zaustavila napadače). Ako je B92 odlučila da emituje ovaj snimak mogli su barem da zamute lica ljudi kako niko ne bi došao u opasnost, poput gore navedene osobe.

Na moj poziv B92 je htela da intervjuiše napadnutu osobu, ali ne i da iznese u javnost šta se desilo, jer je to bila greška. Sada imam utisak da se u slučaju B92 i u njihovom izveštavanju ima više senzacionalizma nego istinite želje da se u ovoj državi nešto promeni, doduše to se može očekivati od svih naših medija.

Ja sam uvek bio društveno agnažovani umetnik i nemam nameru da prestanem dok ima razloga za tim, a sudeći po tome kakva nam je država razloga će uvek biti.


Link za one koji nisu videli snimak na B92:

http://www.b92.net/video/<wbr></wbr>video.php?nav_category=905&<wbr></wbr>nav_id=383011 [1]

Gabrijel Savić RaThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56713

Links in this article
  [1] http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=905&nav_id=383011