KONTRAPUNKT

Suđenje aktivisti Pokreta za slobodu

Vesti sa fronta / Reagovanja
Posted by Kobi Jun 23, 2009 - 10:04 PM

Pred Opštinskim sudom u Rači kragujevačkoj pokrenut je prekršajni postupak protiv Milenka Srećkovića, aktiviste Pokreta za slobodu, zbog navodno nedozvoljenog organizovanja protestnog okupljanja. Okrivljenom je zaprećeno prinudnim privođenjem ili donošenjem presude u njegovom odsustvu, a prvo ročište će se održati u petak 26. juna.

Pokret za slobodu uredno prijavljuje svako svoje protestno okupljanje, u skladu sa Zakonom o okupljanjima građana, u šta su imali priliku da se uvere i sami podnosioci prekršajne prijave. Međutim, takvo ignorisanje očiglednih činjenica sastavni je deo sve izraženije politike represije prema onima koji ne pristaju da im sudbinu određuju tragikomični političari na vlasti, koji su nesposobni da se suoče sa sve većim narodnim siromaštvom koje su sami prouzrokovali privatizacijom i pružanjem zaštite bogatim kriminalcima. Radnici Zrenjanina, Lapova, Rače kragujevačke, i drugih mesta u kojima su uništena radna mesta i čitava industrija, i sami su svedoci brojnih pokušaja sprečavanja njihove udružene borbe protiv neodgovornog uništavanja privrede.

Pokret za slobodu će i ubuduće nastaviti da širom Srbije doprinosi radikalizaciji radničkog bunta koji će usmeravati ka traženju dugoročnog rešenja problema nezaposlenosti i bede u kojoj živimo.

23. juna 2009. u Rači kragujevačkoj,

POKRET ZA SLOBODU

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56593