KONTRAPUNKT

Privođenja u Rači

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by Kobi Maj 27, 2009 - 03:44 PM

Na protestu održanom 25-og maja, predstavnici štrajkačkog odbora ’’Zastave Elektro’’ iz Rače kragujevačke doneli su odluku da od Agencije za privatizaciju zatraže da u što kraćem roku izvrši kontrolu izvršenja ugovorne obaveze investiranja i pokrene raskid kupoprodajnog ugovora sa većinskim vlasnicima „Zastave elektro“, čime bi se stvorili uslovi za oporavak fabrike i ponovno uspostavljanje poslovne saradnje sa strateškim partnerom.


Istovremeno, radnici ''Zastave Elektro'' pozvali su predsednicu opštine i odbornike lokalne skupštine da se aktivnije angažuju u rešavanju problema ove fabrike i da podrže zahtev za raskid kupoprodajnog ugovora kako bi se sačuvala jedina fabrika u Rači koja još uvek nije upropašćena bezakonjem u privatizaciji.

Međutim, posle juče održanih protesta u Rači, radnika "Zastave Elektro", koji su sadržali protestnu šetnju i ulazak oko 300 radnika u zgradu Skupštine grada, kako su nas informisali radnici, policija je pozivala na razgovor radnike koji su bili organizatori ovog protesta.

Ovim su narušena prava radnika da iskažu svoje nezadovoljstvo zbog privatizacije koja ih je ostavila bez posla, a za koju najveću odgovornost snose kreatori ovakve politike privatizacije. Protesti u Rači danas će biti nastavljeni.

Izvor: Pokret za slobodu

http://www.pokret.net/ This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56564