KONTRAPUNKT

MMF odobrio Srbiji 3 milijarde evra

Iz drugih izvora / Kapitalistička globalizacija
Posted by Kobi Maj 16, 2009 - 12:17 PM

Beograd -- Odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda odobrio je Srbiji stendbaj aranžman od oko tri milijarde evra koji će trajati do aprila 2011. godine

Prema ovoj odluci, Srbija će moći da odmah povuče oko 788 miliona evra, navodi se na sajtu MMF-a. Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da će "novac od MMF-a za Srbiju značiti garanciju makroekonomske stabilnosti, stabilan dinar i sigurnost za čitavu privredu".

Prema najavama srpskih zvaničnika, sledeće sedmice Srbija će od MMF-a moći da povuče oko 800 miliona evra namenjenih jačanju deviznih rezervi, a u 2009. godini moći će da se koristi ukupno 2,1 milijarda evra tog kredita.

Vlada Srbije je sa Misijom MMF-a krajem marta postigla sporazum o novom kreditnom aranžmanu od oko tri milijarde evra koji će zameniti važeći aranžman vredan 402,5 miliona evra, odobren u januaru ove godine.

Uslov za odobravanje novog aranžmana bio je da Skupština Srbije usvoji rebalans budžeta za 2009. i izmene zakona kojima se omogućava ušteda od 100 milijardi dinara u budžetu.

 Izvor: BetaThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56542