KONTRAPUNKT

Podrška revoluciji: Studentima Filozofskog donirano voće, povrće, 50 pizza i đumbirovo pivo

Iz drugih izvora / Protest & Survive
Posted by admin Apr 29, 2009 - 09:46 PM

TVRTKO ŠOŠTARIĆ, 33-godišnji ugostitelj iz Zagreba, postao je heroj kada je prije dva dana pobunjene studente Filozofskog fakulteta nahranio s 50 pizza, a danas se na listu "dobrotvora revolucije" upisala i tvrtka koja se bavi uvozom piva od đumbira.

Podrška revoluciji: Studentima Filozofskog donirano voće, povrće, 50 pizza i đumbirovo pivo

Dostavili su im besplatno pun kombi tog napitka, jer znaju da plenum osuđuje opijanje pa je ovo bio idealan način da se studenti osvježe pivom, makar ono ne bilo od hmelja. Podsjetimo i da su prve led probile kumice s Dolca [1] koje su na ispruženu ruku profesora Branka Mikulića odgovorile darivanjem voća i povrća.

"Pratim što se događa na fakultetu otkad su ga studenti zauzeli i čitavo vrijeme se pitam što jedu ako su u zgradi čitav dan i čitavu noć. Palo mi je napamet da im odnesem pizze, ali nisam očekivao da će me spominjati na plenumu", izjavio je Šoštarić za Novi list.

Dobili i pun kombi piva od đumbira

Nakon što je osobno studentima dostavio mnoštvo pizza, na spomen njegovog imena, dvoranu D7 Filozofskog fakulteta protresao je gromoglasan pljesak studenata, koji su na taj način odali priznanje vanjskom heroju, kad već nemaju jednog takvog među svojim redovima.

Šoštarić je rekao kako za njegov pothvat nije bilo potrebno mnogo, već samo 1.600 kuna za pizze te kratka vožnja do zgrade fakulteta, ali je zato njegovu gestu nagradilo gotovo tisuću studenata, skandirajući njegovo ime. Na čin ga, kako je rekao, nije natjerala pomisao o samoreklami.

K.S.
Foto: Dragan Matić/CROPIX

izvor: index.hr [2]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56522

Links in this article
  [1] http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-kumice-s-dolca-podrzale-studente-s-filozofskog/431346.aspx
  [2] http://www.index.hr/vijesti/clanak/podrska-revoluciji-studentima-filozofskog-donirano-voce-povrce-50-pizza-i-djumbirovo-pivo/431758.aspx