KONTRAPUNKT

Eksplozija granate u Eksarhiji

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by nadalee Feb 27, 2009 - 06:46 PM

Atina - 24. februara oko 10 uveče, na Prihvatilište za emigrante u ulici Camadu u Eksarhiji je bačena ručna granata. U to vreme se održavao sastanak Udruženja prigovarača savesti. Srećom, granata nije uspela da probije dvoslojno staklo na prozorima tako da je eksplodirala ispred Prihvatilišta. Sledi izjava Mreže za socijalna i politička prava, čije prostorije se nalaze u istoj zgradi.

U utorak uveče su nepoznate osobe bacile ručnu granatu na Prihvatilište. Tada je i naša Mreža imala sastanak. Napad je čistom srećom prošao bez povređenih. Fašistički napad iza koga stoji država je jedan u nizu velikog broja pokušaja da se povrede učesnici decembarskih protesta. Do sada smo bili svedoci kako porasta državnog i para- državnog nasilja(to su policajci u civilu i fašisti, često isti ljudi) tako i prljave propagandne kampanje protiv centra otpora ("ekstremnu desnicu treba optužiti zbog nasilja"). "Nepoznate" osobe koje su bacile granatu su ujedno izvršile napad i na ceo socijalni pokret, na sve učesnike decembarskih protesta, kao i na one koji uporno odbijaju diktaturu tržišta i "demokratiju" pendreka.


Sigurno je nepotrebno reći da se nećemo povući ni korak u nazad, kao što je nepotrebno reći da će odgovorni za ovaj napad dobiti odgovor kakav zaslužuju.
U Atini, 25. februara 2009. godine
Mreža za socijalna i politička prava

Prevod: KONTRAPUNKT

Izvor: ainfos.ca [1]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56406

Links in this article
  [1] http://ainfos.ca/ainfos12813.html