KONTRAPUNKT

Vožnja gospodina Baraka

U fokusu / Evil Empire
Posted by shmrko Nov 14, 2008 - 04:12 PM


piše: Miki Z.

Kao što znate, Imperija je izabrala novog imperatora. Mafija je odabrala novog dona. Kroporacija je unajmila novog direktora. Da li ste ispunjeni nadom? Nastavite sa čitanjem...

Sudeći po Rojtersu (11. nov, 2008.), izabrani predsednik Barak Obama zatražio je od aktuelnog predsednika Džordža V. Buša da preduzme [dodatne] "mere da bi pomogao oboleloj (automobilskoj) industriji povrh zajma od 25 milijardi dolara koji je odobren u septembru".Mogao bih jednostavno da razmotrim — još jednom — prećutanu realnost da se američka verzija kapitalizma u potpunosti oslanja na socijalizovane troškove i privatizovane profite, kao i sve one koji pravdoljubivo osuđuju Veliku Vladu a ignorišu ogromne državne subvencije koje su stvorile i održavale Korporativnu Ameriku i "naš način života".

Ali problemi Zemlje su daleko gori od onih u kojima se našao državni kapitalizam sa providnom maskom slobodnog tržišta. Auto industrija koju mister Barak i njegova vesela Demokratska družina tako očajnički žele da izvuku iz dugova i vrate u život bila je i ostaje jedan od primarnih uzroka ekološke i socijalne degradacije naše planete.


Da li Predsednik Promene zna ili ga je briga da je tokom poslednjeg veka, u SAD asfaltirana površina veličine jednake svoj obradivoj zemlji u Ohaju, Indijani i Pensilvaniji? Ta površina zahteva održavanje koje košta preko 200 milona dolara dnevno i skrivene troškove kulture automobila koji dostižu gotovo 500 milijadri dolara godišnje samo u SAD, od čega veći deo odlazi na održavanje vojnog prisustva u Persijskom zalivu.

Obamin pomoćnik je rekao da je gosn "Yes We Can" zahtevao "ubrzavanje implementacije" aktuelnog paketa pozajmica auto industriji i "istraživanje puteva koji postoje u okviru važećeg zakona".


Da li bejbi bumer Bilkin Beri ikada razmišlja o tome kako kola godišjne prave 7 milijardi funti nerecikliranog starog gvožđa i otpada? Sa približno jednom milijardom odbačenih guma koje prekrivaju naše sve asfaltiranije zemljište, neka njegovi lojalni Obamatroni meditiraju nad ovim: svaka guma gubi jednu funtu gume godišnje, razbacujući sićušne trunke gume u stratosferu i potom natrag gde će se smestiti u našoj vodi i/ili našim plućima. Da li je bilo ko obavestio papu nade (Pope of Hope) o bezbrojnim ekosistemima koji su uništeni da bi se napravilo mesta za autoputeve, petlje, parkirališta, tržne centre, i ostale autocentrične strukture?

Mogao bih da nastavim (do u nedogled) dok BHO moli DžVB-a da identifikuje "nekoga ko je zadužen za pitanje auto industrije ko ima ovlašćenja da sprovede reforme koje bi vodile ka održivoj (viable) auto industriji".

Jednačina glasi: održiva auto industrija = neodrživ globalni eko sistem.

S tim u vezi, bilo je drugačijih vesti 11. novembra... ali one nisu dospele do Rojtersa. Predstavnik za štampu severnoameričkog Fronta za oslobođenje Zemlje (ELF) je objavio: "Mi imamo jednu poruku za dolazeću Obaminu administraciju: radite na zaštiti životne sredine ili će to učiniti ELF."

Zvuči kao promena u koju možemo da verujemo...

Miki Z. (Mickey Z.) je dostupan na adresi http://www.mickeyz.net [1].


Izvor: Infosop.org
Prevod: KONTRAPUNKTThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56262

Links in this article
  [1] http://www.mickeyz.net