KONTRAPUNKT

Rulja pretukla policajce jer su tražili od devojke da pokupi đubre

Iz drugih izvora / Protest & Survive
Posted by Krusty Jul 19, 2008 - 02:28 PM

Grupa od 30 odraslih osoba i tinejdžera je napala i pretukla dva nenaoružana britanska policajca, nakon sukoba sa jednom devojkom oko papira bačenog na zemlju.

Policajci su videli kako tinejdžerka baca omot od hamburgera na zemlju, rekli su joj da ga podigne, što je ona i uradila, ali je odmah zatim bacila papir tačno ispred njih.
Oni su joj ponovo rekli da ga podigne sa zemlje, a devojka i njen prijatelj su, prema rečima očevidaca, tada postali agresivni. Vrlo brzo incident je eskalirao, a 30-ak ljudi iz okoline je pritrčalo i napalo policajce. U grupi je bilo pet devojaka, nekoliko tinejdžera, a ostatak su činili muškarci stari između 30 i 40 godina.

Portparol policije je saopštio da se događaj dogodio oko 3 časa popodne, u Nortendu u južnom Londonu. Uhapšena je 15-godišnja devojka i dva muškarca stara 34 i 38 godina. Policajci su završili u bolnici sa lakšim povredama, ujedima i masnicama, i odobreno im je bolovanje.

"Gledamo snimke, a čuli smo i od nekoliko očevidaca da su bili 'užasnuti' nivoom nasilja koje je grupa upotrebila protiv policajaca. Mi nikada nećemo koristiti reč 'rulja', ali možemo da potvrdimo da su svedoci rekli da su se sudeći po ponašanju napadača plašili da će policajci biti teško povređeni ili čak ubijeni", rekao je portparol.

Izvor: www.blic.co.yu
This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56159