KONTRAPUNKT

FF povodom incidenta u rektoratu

Vesti sa fronta / Reagovanja
Posted by shmrko Jun 24, 2008 - 09:06 AM

Pokret za slobodu osudjuje bezobrazno prozivanje za fasizam i pretnje batinama na tribini 19. juna u basti Rektorata, ali i sve one koji su bili duzni da takvo ponasanje sprece. Osudjujemo Beogradski Univerzitet sto je doskorasnjim tiranima uopste dozvolio da drze bilo kakvu tribinu. Profesore Markovicu, 1975. godine ste nasiljem isterani sa univerziteta zato sto ste se borili za slobodu. Sta se to u medjuvremenu promenilo da vam sad isti taj univerzitet dozvoljava tako lezeran povratak? Koliko mi znamo, vlast je ostala manje-vise ista.

Mi koji previranja '68. dozivljavamo kao erupciju slobode, a koji smo odrastali u nekim kasnijim vremenima, inspirisani idejama '68, smatramo nedostojnim da danas o znacenjima i dometima jednog sveobuhvatnog stremljenja ka slobodi govore ljudi koji su, svako na svoj nacin, «disidentski» staz zloupotrebili u pohodu na vlast. Mihailo Markovic, Ljubisa Ristic, i ostali koji su 19. juna ove godine u basti Rektorata nasli za shodno da se zapitaju ima li levice u Srbiji, spadaju medju najodgovornije za poraz levice. Gospodo staljinisti, levica u Srbiji jeste zabrinuta agresijom korporativne globalizacije na nasu zemlju i citav svet, i cini sve sto moze da reafirmise ideale slobode i socijalne pravde koje su iz politickog zivota Srbije proterali donedavni vlastodrsci. Vi ste svojom krvavom borbom za vlast pod firmom «socijalizma» sirom otvorili vrata Srbije korporativnom feudalizmu. Ipak, hvala na pitanju, levica se u nasoj zemlji oporavlja od tereta vase tiranije, i ako joj zelite bolje dane, ako zaista zelite vladavinu slobode, jednakosti i solidarnosti medju ljudima, onda zacutite vec jednom. Nemate vise kome sta da kazete, ni o '68-oj, ni o bilo kojoj drugoj temi, pa zbog toga valjda i posezete za pretnjama i uvredama da bi ste ucutkali one koji su dovoljno hrabri da vam u lice kazu: «Okrvavili ste ruke!».

Ne samo da ste krvavi do ramena, nego jos pokusavate da svojom prljavom savescu opteretite ceo narod, i da stavite hipoteku zlocina na svaki pokusaj borbe protiv korporativne globalizacije, borbe za slobodu i mir medju ljudima i narodima, za dostojanstven zivot od svog rada i svet zasnovan na solidarnosti.

Gospodo bivsi tirani, ne trebate nam u borbi protiv tiranije krupnog kapitala. Sa vama u istim redovima, to vise ne bi bila nikakva borba.

Pokret za slobodu – Freedom Fight

www.freedomfight.net [1]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56138

Links in this article
  [1] http://www.freedomfight.net