KONTRAPUNKT

Prosvjednici Bushu bezuspješno pokušali uručiti razglednicu

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by shmrko Apr 06, 2008 - 03:31 PM

SVOJE neslaganje s politikom američkog predsjednika Georgea Busha članovi nevladinih udruga Centar za mirovne studije, Documenta i Zelena akcija, i danas su nastavili izražavati prosvjednim skupovima, koji su prošli bez incidenata i bez većeg odaziva.

Nakon što se jučer na Cvjetnom trgu okupilo oko 200 prosvjednika, jutros ih se ondje našlo deseterostruko manje. Prosvjednici su na razglednici kojom izražavaju svoje protivljenje američkoj politici skupili potpise te su je željeli predati američkom predsjedniku, no u tome ih je spriječila policija, jer protokolom tako nešto nije bilo ni predviđeno, ni dozvoljeno.

Neumoljiva policija je prosvjednike uputila prema Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija pa je razglednica na kraju, umjesto u Busheve, predana u ruke službenika MVPEI-a te prosvjednici sad od ministarstva očekuju da će razglednicu proslijediti američkom predsjedniku. Za slučaj da ih MVPEI iznevjeri, prosvjednici potpisuju još jednu razglednicu, koju planiraju poslati izravno u Bijelu kuću.
 
Jučer su na Cvjetnom trgu prosvjednici zapalili svijeće u spomen na žrtve Busheve politike, a svoje nezadovoljstvo su izražavali i na Trgu francuske republike. Osim američke politike još jedan "trn u oku" prosvjednika je činjenica da su javna okupljanja na Markovom trgu ipak dozvoljena, no samo odabranima, dok je za ostale to zakonom zabranjeno.

I.M.
Foto: Index [1]

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=56019

Links in this article
  [1] http://www.index.hr/vijesti/clanak/prosvjednici-bushu-bezuspjesno-pokusali-uruciti-razglednicu/381404.aspx