KONTRAPUNKT

Grčka salata

Iz drugih izvora / Reagovanja
Posted by devijant Feb 18, 2008 - 12:16 AM

Grci se ne šale. Sindikati javnog i privatnog sektora organizovali su generalni štrajk koji je potpuno paralisao državu. Dalje ruke od penzionih fondova, uzvikivali su demonstranti u centru Atine protestujući protiv namere vlade da poveća starosnu granicu za odlazak u penziju.

A šta rade srpski sindikati? Pretrčao sam njihove uglavnom neažurne sajtove pune beskorisnih informacija. Kod „samostalaca“ već na naslovnoj strani link „Delta osiguranje“. Klikneš i pročitaš tekst sporazuma o dopunskom penzionom osiguranju koji, iako ga je Mika Smiljanić gurao svim silama, nikada nije zaživeo.

Link na sajtu ASNS-a, poslednji put osveženom 14. maja 2007, podseća na sportske igre koje su 2006. održane u Paraliji (prošle su bile u Ohridu). Sa naslovima „Država ipak majka, a ne maćeha“, Nicović obećao bolje sutra i sl., sajt „nezavisnih“ metalaca više liči na sajt Vlade.

Najaktuelniji je Sindikat zdravstva „Nezavisnost“, čiji je sajt posvećen „Zdravijadi 2008“. Dostavljači ponude za organizaciju ovog važnog događaja dužni su da na bazi šest punih pansiona obezbede smeštaj za 400-450 učesnika, gratis boravak za četiri člana komisije i po jedno gratis mesto na svakih 25 učesnika. Na završnoj večeri služiće se besplatno piće, a u znak podrške kolegama iz Atine, pored šopske, biće servirana i grčka salata.

Autor: Branislav Krivokapić

Izvor: Blic


This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=55902