KONTRAPUNKT

Bush: Amerika je trebala bombardirati Auschwitz

Iz drugih izvora / Evil Empire
Posted by devijant Jan 13, 2008 - 06:54 AM

Zagreb - Američki predsjednik George W. Bush, koji se nalazi u posjetu američkim vojnicima u Kuvajtu, danas je pozvao Iran da zaustavi ekstremiste i teroriste u Iraku.

Nakon sastanka sa zapovjednikom američkih postrojbi u Iraku, Davidom Petraeusonom, i američkim veleposlanikom u Iraku, Ryanom Crockerom, Bush je ustvrdio da je američka strategija povećanja broja vojnika u Iraku rezultirala smanjenjem nasilja.

- Povećanje broja vojnika vratilo je nadu u Irak, koji je danas drugačija država nego prije godinu dana - rekao je Bush. Američki se predsjednik nakon tog sastanka obratio i američkim vojnicima stacioniranim u vojnoj bazi Arifsham.

U Kuvajtu je, kao potpora trupama koje se bore u Iraku, stacionirano 15.000 američkih vojnika. Prije puta za Bahrein, gdje će posjetiti Petu flotu, Bush će se u Kuvajtu sastati sa ženskim udrugama s kojima će razgovarati o demokraciji u emiratu.

Nakon što je posjetio Izrael i palestinska područja, Bush će također posjetiti i Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju i Egipat.

U svojem jučerašnjem posjetu jeruzalemskom memorijalnom centru Yad Vashem, Bush je izjavio da je Amerika trebala svojedobno “bombardirati Auschwitz”.

Državna tajnica Condoleezza Rice kazala je kako je Bush referirao na prugu koja je vodila do logora, a ne na sam logor, u kojem je nacistička Njemačka ubila između 1,1 i 1,5 milijuna Židova.

Izvor: Jutarnji.hr, HinaThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=55788