KONTRAPUNKT

Obezbeđenje G17+ napalo aktiviste anti-izborne kampanje!

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by eloiza Jan 21, 2007 - 02:45 PM

Povodom predstojećih izbora, neformalna grupa od dvadesetak aktivistkinja i aktivista okupljena u Anti-izbornoj kampanji je u subotu 20.01. 2007. izvela akciju lepljenja plakata sa porukom «ni nacionalizam - ni kapitalizam, ljudi misle: ZBOGOM PARTIJE».


Napominjemo da ovom akcijom nije prekršena predizborna tišina, što je i potvrđeno tokom legitimisanja aktivista od strane policije.

Nakon pozitivnih reakcija i podrške građanki i građana tokom plakatiranja u Knez Mihajlovoj ulici, grupa se uputila ka Trgu Republike gde je par aktivista sa neuspehom pokušalo da zalepi plakat na šator stranke G17+. Naime, plakat nije mogao da se zalepi zbog plastične podloge, i pao je, a u istom momentu su se pojavila dva momka koja su se predstavila kao obezbeđenje stranke. Uz pitanje ko nam je rekao da to radimo, jedan od momaka je nasrnuo na aktivistu anti-izborne kampanje i udario ga u glavu. Kada su upitani da li je to što lepimo plakat razlog da nas tuku, momci iz obezbeđenja su odgovorili da im je to posao. To je verovatno ta "stručnost ispred politike".

Želimo da skrenemo pažnju javnosti na ovaj incident i da postavimo pitanje da li je ovo način na koji političke stranke reaguju na drugačije mišljenje?

Anti-izborna kampanja okuplja pojedinke, pojedince i grupe koje smatraju da parlamentarizam ne zastupa interese građanki i građana, već onih koji sede u parlamentu.  Zalažemo se za direktan i odgovoran politički angažman svih ljudi, kao i samo-organizovanje i ne prihvatamo lažni izbor između nacionalističkih i kapitalističkih opcija.


Aktivistkinje i aktivisti Anti-izborne kampanje:
Ksenija Forca, Majda Puača i Milan Marković

Kontakt telefon: 064/4958073

Fotografije sa ove akcije možete pogledati ovde [1]
This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54963

Links in this article
  [1] http://www.stanipanikolektiv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=182