KONTRAPUNKT

SHAC buka postaje nepodnošljiva

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by situacijAjedeLikatna Dec 25, 2006 - 09:22 PM

Ovaj tjedan bilo je vrijeme da se ponovno suočimo sa Lekom i da se Lek ponovno suoči sa nama. U srijedu 20. prosinca, dvanaest aktivista naoružano glasnim megafonom, bubnjem, zviždaljkama te odlučnošću da razotkriju mračne tajne ovih ubojica nedužnih živih bića okupilo se ispred sjedišta kompanije u Maksimirskoj ulici.

Podjeljeni su i leci sa informacijama o besmislu testiranja na životinjama te sa osnovim podacima o Huntigdon Life Scineceu. Multinacinalnoj kompaniji koja je nakon 8 godina uporne SHAC kampanje na rubu propasti. HLS je u ogromnim dugovima, a položaj im postaje sve teži. Svakog mjeseca javljaju se nove kompanije koje više ne mogu izdržati pritisak aktivista i koje prekidaju svoju suradnju i ugovore sa ovim bešćutnim ubojicama. Ovaj tjedan tom podužem spisku pridodane su i Chiller Rental Services, Lancer (dugogodišnji HLS-ov poslovni partner), Vic Haines Transport Ltd. i Broughton Plant Hire.

Lek, koji je u vlasništvu Novartisa i koji i sam naručuje pokuse od HLS-a, nalazi se u zgradi koju dijeli sa još nekoliko kompanija. Tijekom prosvjeda kukavice se nisu pojavile pred nama, ali su zato zaposlenici ostalih kompanija koji su napuštali zgradu jasno i glasno naglašavali da nisu oni ti koji ubijaju životinje. Očito je ljudima neugodno što bi ih se moglo pomiješati sa onima koji u svojoj utrci za profitom ne biraju žrtve.

Maksimirska ulica je prometna, a preko puta zgrade nalazi se i tramvajska stanica tako da je stvarno velik broj ljudi mogao čuti istinu o testiranju na životinjama, Leku, HLS-u te se upoznati sa motivima koji pokreću cijelu tu industriju. Mnogi su i prilazili kako bi nam dali podršku i kako bi se pobliže upoznali sa ovom kampanjom, a neki su se pak došli požaliti na buku koju smo stvarali. Ovaj put pritužbe su stigle na krivu adresu. Drugi put obratite se onima zbog kojih se u laboratorijima diljem svijeta prolama buka od krikova mučenih i zlostavljanih životinja. Ti laboratoriji su skriveni od očiju javnosti, krikovi tih životinja ne dopiru do vaših ušiju, ali zato smo mi ovdje da budemo njihov glas.

Dok postoje kompanije poput Leka buka i pritisak će samo rasti.

SHAC kampanja ide dalje, a sljedeći je na redu Pfizer (Črnomerec 29) u četvrtak,28. prosinca, u 16 sati.


U Nizozmskoj se prošli tjedan održao drugi veliki SHAC Euro Tour. Aktivisti su planirali posjetiti kompanije u Francukoj i Švicarskoj, ali je tamošnja vlada zabranila najavljene legalne prosvjede zbog, u zadnje vrijeme učestalih, kućnih posjeta visokopozicioniranim predstavnicima farmaceutskih kompanija koje posluju sa HLS-om. Aktivisti nisu klonuli duhom zbog državne represije nego su Tour odradili u Nizozemskoj dok su kompanijama u Francuskoj i Švicarskoj najavili nove susrete, ovaj put neprijavljene i još žešće od planiranih.


EURO TOUR 2 -

http://www.shac.net/MISC/tour_of_holland/ [1]...This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54869

Links in this article
  [1] http://www.shac.net/MISC/tour_of_holland/