KONTRAPUNKT

ALF Italija: oslobođeno 1000 miševa i 18 majmuna

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by situacijAjedeLikatna Dec 02, 2006 - 06:39 PM

Spoznaja da miševi, psi, majmuni, svinje, zećevi i zamorci u kavezima, u potpunoj samoći, bez ikakve simpatije ili zagrljaja, čekaju da budu poslani na daljnju torturu je ono što nas je potaknulo na akciju. Stotine miševa, od kojih su mnogi bili spremni za isporuku mušterijama i 18 makaki majmuna sada su u našim rukama, slobodni!

Postoje zgrade za koje se čini da je u njih nemoguće upasti, ali samo su rijetke usitinu neosvojive. Harlan Italy, u Correzzani, je jedna od takvih zgrada, mnoštvo alarma i kamera. U njoj uzgajaju životinje za vivisekciju. Harlan je jedan od najvećih uzgajivača za talijanske istraživačke laboratorije, dio multinancionalne produkcije patnje, sa podružnicama u mnogim zemljama diljem svijeta. Prihod Harlan Italy-a od 7 milijuna eura šalje jasnu poruku: vivisekcija je unosan biznis.

Spoznaja da miševi, psi, majmuni, svinje, zećevi i zamorci u kavezima, u potpunoj samoći, bez ikakve simpatije ili zagrljaja, čekaju da budu poslani na daljnju torturu je ono što nas je potaknulo na akciju.

U hladnoj i mračnoj noći, pondjeljka 20. studenog, tihi kao sjene došli smo do svoje mete, jezivog spomenika ljudske bešćutnosti. Kroz rupu u ventilacijskom sistemu došli smo do lažnog plafona.

Podignuvši dijelove lažnog plafona i upotrijebivši ljestve našli smo se u prostoriji gdje se uzgajaju miševi i majmuni, a pritom smo izbjegnuli sve alarme na vratima. Prionuli smo poslu kako bi iznjeli što više životinja, uzeli dokumentaciju i riješili sve one ostale stvari.

Štakori se u Harlanu uzgajaju po SPF uvjetima, što znači u sterilnim uvjetima: plastične kutije ispod filtriranog zračnog sustava. Ono što čine ovim malim živim bićima je čisti sadizam i u potpunoj je suprotnosti s imiđem “spasitelja čovječanstva” koji grade o sebi. U ovoj podružnici Harlan mušterijama nudi i kiruršku pripremu životinja: odstranjivanje organa ili sakaćenja.

U hladnjacima smo također dokumentirali tijela životinja koja su ovi “znanstvenici” doveli do neprepoznatljivosti: miševi sa zdrobljenim glavama, miševi pribijeni iglama, štakori sa otvorenim trbusima i potpuno izobličeni zečevi.

U krcatom ogoljenom kavezu, punom izmeta i bez ikakvih prozora pronašli smo 30 makaki majmuna koji su tražili utjehu, pritišćući se jedni uz druge, traumatizirani i nesretni. No ove noći životinje su upoznale i drugu stranu ljudskih bića te osjetili topao zagrljaj koji ih je odnio daleko - daleko. Stotine miševa, od kojih su mnogi bili spremni za isporuku mušterijama i 18 makaki majmuna sada su u našim rukama, slobodni!

Fronte di Liberazione Animale

Izvor: www.shac.netThis story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54820