KONTRAPUNKT

veliki Shac demo u Zagrebu

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by c3po Okt 09, 2006 - 12:00 AM

03.10. – novi Shac demo povodom svjetskog dana borbe protiv testiranja na životinjama

GlaxoSmithKline, došli smo vas pitati koliko ste vi životinja danas ubili? Prilično brojan, vrlo bučan, a po njih definitivno neugodan demo održan je ispred GSK-a u Zagrebu. Kada smo došli ispred njihove odvratne krvave kapitalističke kompanije, iz zgrade je izašao šef osiguranja i sa smješkom nam rekao da mi samo ˝radimo˝ svoje i da neće biti nikakvih problema! Također smo primjetili da su povećali broj security-ja koji su se također vrlo blesavo smješkali unutar zgrade. A ovo je bio i demo sa najviše policajaca uokolo. Ali, nema problema. Mi ćemo svoje napraviti. Mi ćemo istinu o vama i vašoj krvavoj zaradi vrlo jasno reći svima.

Kada smo počeli sa prosvjedom, u nepunih pet minuta osmijesi na njihovim licima pretvorili su se u zgražanje, čuđenje i ljutnju. Nekoliko puta su pokušavali intervenirati kod policije. Policijac je nakon toga dolazio i pitao nas zašto govorimo takve stvari na megafon, i da se nisu nadali da će to izgledati baš tako kako izgleda. Hm, pa što ste mislili. Da ćemo lagati? Da se bojimo njihovih prljavih novaca i da nećemo svima reći istinu o njima. Da će nas njihov security i nešto veći broj policajaca uplašiti. E pa nije tako. Ne plašimo se reći da je GlaxoSmithKline prljava kapitalistička kompanija koja zarađuje na svakodnevnom ubijanju životinja. Ne plašimo se reći da njihovi zaposlenici/e odlaze kućama sa šakom krvavih novaca u svojim đepovima. Ne možete nas spriječiti da vašoj djeci kažemo da je kruh koji im kupujete plaćen masovnim ubijanjem nedužnih živih bića. I sigurno nas niste uplašili da vam ne bi u lice poručili da se borimo i da ćemo se boriti da se takve kompanije što prije zatvore i propadnu...E pa možda bi se vi trebali zabrinuti i uplašiti. U stvari, to se i dogodilo. Jer kada su zaposlenici/e krenuli izlaziti iz zgrade, svakoga od njih je otpratio čovjek iz osiguranja, a policija nam se vrlo prijeteći približila. Što se dogodilo, nije vam više smiješno? Zabrinuti ste i svaki puta sve nervozniji? I trebali bi ste biti. Jer oprostili smo se od Glaxa, nakon 60-ak minuta jako dobrog prosvjeda na kojem je bilo 20-ak ljudi, uz poruku koju su danas imali prilike mnogo puta čuti: ˝Mi nikada nećemo zaboraviti da su oni koji rade testove na životinjama bolseni manijaci, a da su oni koji ih plaćaju zločinci. I kao takve ćemo vas tretirati!!! Nemojte to zaboraviti...˝

I za kraj, samo nekoliko podataka koji govore o uspješnosti ove kampanje, a nadamo se i vrlo skorom zatvaranju Huntingdon Life Scienes-a - prošlo je točno pet godina od kada su zbog mnogobrojnih akcija i demonstracija dionice HLS-povučene sa londonske burze kao izuzetno rizične i nepovoljne - u 10. mjesecu napuniti će se godinu dana od kada se to isto iz identičnih razloga desilo i na burzi u New Yorku, a to je bilo posljednje mijesto gdje se još trgovalo tim dionicama - ovogodišnji finacijski izvještaj HLS-a govori o 60 miliona funti gubitaka, a do kraja 2006. očekuje se da će narasti i do 70 miliona funti gubitaka i dugova - tijekom 2006. samo u Engleskoj naručeno je i dogovoreno najmanje testova na životinjama ikada, a u odnosu na 2005. godinu naručeno ih je manje u vrijednosti od 100 miliona funti!

www.shac.net [1]

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54616

Links in this article
  [1] http://www.shac.net