KONTRAPUNKT

Odobrena ograda od 1100 km na granici s Meksikom

Iz drugih izvora / Evil Empire
Posted by devijant Okt 01, 2006 - 11:23 AM

WASHINGTON - Američki je Senat u petak velikom većinom glasova prihvatio prijedlog zakona koji predviđa izgradnju 700 milja (1120 kilometara) duge ograde duž jedne trećine granice s Meksikom zbog lakšeg suzbijanja ilegalne imigracije.

Istodobno je prihvaćen i zakon kojim se iz proračuna izdvaja 1.2 milijarde dolara za izgradnju ograde, iako se ne zna koliko će ona ukupno koštati. Za dio ograde od 14 milja (22,4 km) koji je u izgradnji u San Diegu, troškovi su dosegli 126.5 milijuna dolara.

Zakon koji je prije dva tjedna prihvaćen u Kongresu podržalo je 80 senatora, a 19 ih je bilo protiv.

Senat je također odobrio 380 milijuna dolara za upošljavanje još 1.500 graničara te novac za izgradnju prihvatilišta za oko 7.000 ilegalnih imigranata.

"Napravili smo divovski korak prema osposobljenosti da kontroliramo ilegalnu imigraciju", ocijenio je čelnik senatske većine John Boehner (R).

Senatori Larry Craig (R) iz Idahoa i Dianne Feinstein (D) iz Kalifornije bezuspješno su apelirali na kolege da se u zakon o ogradi ugrade i mjere za pomoć poljoprivredi na zapadu SAD-a, koja se u velikoj mjeri oslanja na zapošljavanje radne snage iz Meksika, a nova ih protuimigrantska kampanja Bushove administracije teško pogađa.

Izvor: Jutarnji.hr

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54597