KONTRAPUNKT

Pravila oblačenja i za avion?

Iz drugih izvora / Evil Empire
Posted by shmrko Sep 19, 2006 - 02:24 AM

Njujork -- Napadi u SAD 11. septembra 2001. doveli su do pooštravanja sistema bezbednosti na aerodromima i u avionima.

Te mere, ipak, ne odnose se na oblačenje, a jedan putnik na aerodromu Kenedi u Njujorku bio je neprijatno iznenađen kada mu je rečeno da pre ulaska u avion mora da promeni majicu. Pripadnicima obezbeđenja je zasmetao natpis na majici "Mi nećemo ćutati", ispisan na arapskom i engleskom.

Policajac je neimenovanog mladića izveo iz reda za proveru karata i zamolio da se presvuče, uz obrazloženje da takva majica uznemirava putnike.

"Veoma mi je žao ako nekog uznemiravam, ali mislim da obična majica nije nimalo opasna", odgovorio je mladić. Inspektor mu je potom objasnio da je dolazak na aerodrom u majici s natpisom na arapskom jeziku isto što i ulazak u banku s majicom na kojoj piše "Ja sam pljačkaš".
Posle duže prepirke, u kojoj ni putnik ni policajac nisu želeli da popuste, problem je rešila službenica aviokompanije, koja je mladiću ponudila da preko svoje obuče majicu na kojoj je pisalo "Njujork".

"Osećam se veoma tužno, jer mi je ugrožena sloboda. Odrastao sam pod autoritativnim režimom na Bliskom istoku i izabrao da živim u SAD upravo zbog toga da mi neko ne bi naređivao šta da oblačim", rekao je mladić.


Izvor: FoNet, B92

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54545