KONTRAPUNKT

S.H.A.C. & roll

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by c3po Sep 15, 2006 - 01:58 AM

Glaxo Smith Kline - So, we meet again!!!

Nakon prošlotjednog demosa ispred kompanije Glaxo Smith Kline skupili smo se ponovno – uostalom tako smo i obećali. Ovaj put bili smo još glasniji i odlučniji da što više prolaznika/ca čuje istinu o krvavim pokusima koji se rade u ime tzv. znanosti.

Da podsjetimo, Glaxo je jedna od kompanija koja financira i naručuje testiranje svojih proizvoda na životinjama. Ta testiranja obavljaju se unutar Huntingdon Life Sciences laboratorija. Dnevno tamo strada više od 500 životinja, što znači da svakih 2,5 minute jedno nedužno živo biće skonča svoj život u najgorim mukama!!! Došli smo i dolaziti ćemo ispred kompanija koje naručuju takve testove i koristeći samo istinu ukazivati na način kojim dolaze do svoga krvavog profita. A da smo u pravu, dobivamo potvrdu svakom našom akcijom. Jer ovaj put je kompanija dovela nekoliko svojih security-ja, a osoba koja izgleda kao njihov šef bila je vrlo nervozna. Više puta nas je pokušao spriječiti da fotografiramo a nekoliko puta je intervenirao i kod policije.


Da, tako je to. Uznemireni su zbog istine. Jer ništa ne može zaboliti i zasmetati tako kao istina. Kao što mnoge gramzive kapitalističke kompanije poput NIKE, REEBOK, MCDONALDS-a i sličnih, žele što dublje sakriti istinu o iskorištavanju svojih radnica i radnika, priče o korištenju djece u svojim pogonima i mnoge druge nehumanosti, jednako tako kompanije koje testiraju svoje krvave proizvode na životinjama žele slike i prizore tih pokusa sakriti što dalje od očiju javnosti. E zato smo mi ovdje!!! Da te njihove prljave tajne izvučemo na vidjelo. A sigurni smo da su prizore izmrcvarenih životinja i podatke koje smo izvikivali čuli i vidjeli mnogi prolaznici/e za tih sat vremena koiko smo bili tamo.

Jedna od pozitivnijh stvari vezanih za ovaj prosvijed je što su nam došli neki novi ljudi i što smo opet mogli računati na nesebičnu pomoć naših prijatelja/ica iz ˝Oslobođenja životinja˝    

     Pozivamo vas da se na bilo koji način uključite u globalnu borbu protiv HLS-a i kompanija koje koriste usluge tog zloglasnog laboratorija na bilo koji način. Najmanje što kao pojedinac/ka možeš učiniti je da ne koristiš proizvode koji su testirani na životinjama...

za slike pogledajte nasu galeriju:

http://www.flickr.com/photos/15049301@N00/ [1]

SMASH CAPITALISM
ONE WORLD – ONE STRUGGLE  This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=54522

Links in this article
  [1] http://www.flickr.com/photos/15049301@N00/