KONTRAPUNKT

Meksiko: Demonstranti naoružani mačetama oteli pet državnih zvaničnika

Vesti sa fronta / Protest & Survive
Posted by shmrko Apr 09, 2006 - 05:34 PM

Pet državnih zvaničnika je oteto u četvrtak od strane stanovnika/ca poljoprivrednog grada države Meksiko, u kom je pre četiri godine došlo do nasilne pobune kojom je blokirana izgradnja aerodroma izvan Meksiko sitija.

Radikalni lideri iz San Salvador Atencoa su oteli pet zvaničnika iz kancelarije sekretarijata unutrašnjih poslova i blokirali autoput nakon neuspeha državnog sekretarijata za obrazovanje da se pojavi na zakazanom sastanku tokom kojeg su stanovnici/e nameravali da izraze svoje nezadovoljstvo. Muškarci i žene naoružani mačetama, kamenicama, metalnim i drvenim palicama sprečili su policiju da uđe u centar grada, gde se pretpostavljalo da su držani državni zvaničnici. Desetine drugih ljudi se okupilo ispred Atencoa. Zapalivši gume oni su podigli barikade niz manji autoput koji povezuje Meksiko Siti i susedni grad Lecheria, obustavljajući na taj način saobraćaj u oba pravca.

El Universal, 07. April, 2006.

Izvor: Infoshop.org
Prevod: KONTRAPUNKT - 09. April, 2006.

Za nešto više u vezi sa dešavanjima od pre četiri godine u San Salvador Atencou zavirite u našu arhivu [1].This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1271

Links in this article
  [1] http://www.kontra-punkt.info/2002/jul_2002/n_17jul_mexico.html