KONTRAPUNKT

Napad je najbolja obrana

Iz drugih izvora / Evil Empire
Posted by eloiza Mar 13, 2006 - 08:38 AM

Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države u tajnosti pokušavaju razviti novo nuklearno oružje, piše 'Sunday Times'. Novo oružje bit će testirano u laboratoriju detonacijom.


Radovi na izgradnji nove rakete pokrenuti su kada je britanski premijer Tony Blair ponovno izabran u svibnju 2005. godine, dodaje list pozivajući se na visoko rangirani britanski izvor koji je tražio da ostane neimenovan.

Vlada se upustila u takav projekt tvrdeći istovremeno kako nikakva odluka nije donesena o prirodi naprava koje trebaju ili ne zamijeniti sadašnju generaciju balističkih raketa Trident.

Istraživanja vezana za novo oružje u sjedištu Centra za atomsko oružje u Aldermastonu u Berkshireu bit će najnaprednija do sada, dok će se istovremeno voditi slična istraživanja u SAD-u, piše Sunday Times.

Znanstvenici žele proizvesti novu nuklearnu raketu za odvraćanje napada s već postojećim elementima kako bi se izbjeglo kršenje sporazuma o zabrani nuklearnih pokusa, dodaje list.

Nuklearni projekt mogao bi šokirati neke članove Blairove vlade koji se protive bilo kakvoj zamjeni programa Trident te bi mogao predstavljati flagrantno kršenje sporazuma o ne-širenju nuklearnog oružja, dodaje Sunday Times.
 

http://www.iskon.hr/vijesti/page/2006/03/12/0025006.html [1]This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1198

Links in this article
  [1] http://www.iskon.hr/vijesti/page/2006/03/12/0025006.html