KONTRAPUNKT

CIA se sprema za rat

Iz drugih izvora / Evil Empire
Posted by silent-violent Dec 24, 2005 - 03:43 AM

Amerika polako steže obruč oko Irana i Sirije, poslednje dve zemlje na Bliskom istoku koje bi volela da „demokratizuje“. Tokom nedavne posete Ankari, Porter Gos, direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA), domaćinima je dostavio tri poverljiva dosijea i zatražio podršku prema politici SAD u regionu.

Gos je od domaćina zatražio da budu spremni za moguće vazdušne udare SAD protiv Irana i Sirije. Kako prenose turski mediji, Gos je zvaničnike u Ankari obavestio i da Iran prema saznanjima CIA već poseduje nuklearno oružje. „Gos je jasno stavio do znanja da, prema mišljenju CIA, Iran ima nuklearno oružje zbog čega predstavlja veliku pretnju za Tursku i druge države u regionu“, rekao je jedan diplomata iz Ankare koji je želeo da ostane anoniman.

„Vašington želi da sa Turskom koordinira politiku prema Iranu. U jednom od dosijea navodi se da vlasti u Teheranu podržavaju terorističku organizaciju Radničku partiju Kurdistana i Al Kaidu, kojima je cilj da se destabilizuje situacija u Turskoj jer Iran smatra Tursku neprijateljem. Bilo je i govora o mogućim vazdušnim udarima protiv Irana i Sirije“, navela je turska štampa detalje razgovora pozivajući se na proverene diplomatske izvore.

Portparol turske vlade Džemil Čiček nije želeo da otkrije detalje posete direktora CIA.

A. P.

http://www.blic-europa.com/danas/broj/strane/svet.htm#1

This story comes from KONTRAPUNKT
  http://old.kontra-punkt.info/

The URL for this story is:
  http://old.kontra-punkt.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1058