Bizarno
Okt 11, 2011 - 12:02 AM
pročitano:  1386  puta

jemi n

Piše: L.J.

Nekoliko dana nakon što je jemenska aktivistica za ljudska prava Tawakkol Karman dobila Nobelovu nagradu za mir, žene Jemena napadnute su tijekom povorke njoj u čast. Tom prilikom ozlijeđeno je na desetke ženaštampaj  Print the article: Povorku žena u Jemenu gađali kamenjem i udarali palicama, 38 ozlijeđenih   pošalji
Sep 03, 2011 - 02:27 AM
pročitano:  1427  puta

wiki

Još jedna skandalozna informacija procurila je iz arhive "WikiLeaksa", a govori o zločinima pripadnika mirovnih snaga iz Benina u siromašnim državama Afrikeštampaj  Print the article: "WikiLeaks" / Skandal: Vojnici UN-a prisiljavali djecu na seks u zamjenu za hranu!   pošalji
Jun 21, 2011 - 01:15 PM
pročitano:  1370  puta


Slavni ruski revolucionar Vladimir Lenjin u svojoj bi zemlji mogao izazvati novu revoluciju, sudeći prema zaključcima priznatog američkog istraživača paranormalnih pojava.

Naime, na internetu se prije nekoliko godina pojavila crno bijela snimka Lenjinovog tijela koje se, balzamirano, čuva u mauzoleju u Moskvi te je dostupno pogledima javnosti koja posjećuje tijelo slavnog revolucionara.

Snimka je nastala kasno po noći uz pomoć nadzornih kamera uperenih prema sarkofagu, a na njoj se vidi kako se Lenjin, koji leži u sarkofagu, nakratko podiže naprijed gornjim dijelom tijela, nakon čega se vraća u ležeći položaj.štampaj  Print the article: Ima nade za komunjare: Vladimir Lenjin se pridignuo iz sarkofaga!   pošalji
Jun 11, 2011 - 01:06 AM
pročitano:  893  puta

ČAČAK – U čačanskom naselju Ljubić kej više jata vrana uznemirili su žitelje tog dela grada, koji su zbog napada ptica bili prinuđeni da se sklanjaju u kuće.

Iznad kuća i dvorišta u Ciglanskoj i nekoliko okolnih ulica, više jata vrana je od juče ujutru, pa sve do predveče kružilo je tim krajem. Pojedine ptice su se iznenada obrušavale na prolaznike,ali nikoga nisu povredile.štampaj  Print the article: U Čačku kao u Hičkokovom filmu, ptice napadale ljude   pošalji
Jun 04, 2011 - 07:53 PM
pročitano:  1027  puta

Kineski srednjoškolac, sedamnaestogodišnji brucoš po imenu Zheng šokirao je Kinu. Taj je dječak u želji za dokazivanjem društvenog statusa napravio prilično bizarnu stvar. Prodao je vlastiti bubreg kako bi kupio najnovije Appleove uređaje.

Mladi Kinez Zheng iz provincije Anhui na istoku Kine kirurškim zahvatom odstranio je jedan od svojih zdravih bubrega kako bi si priuštio najnoviji Appleov uređaj iPad 2. Mladić je putem interneta kontaktirao specijaliziranog agenta koji mu je za zdravi bubreg isplatio nešto više od 3.000 dolara. Operacija je izvršena u gradu Chenzhou 28. travnja.štampaj  Print the article: Dječak prodao bubreg kako bi kupio iPad 2!   pošalji
Apr 30, 2011 - 06:48 AM
pročitano:  908  puta

Royal Blowštampaj  Print the article: Glancanje krunskih dragulja?   pošalji
Apr 18, 2011 - 10:32 AM
pročitano:  1201  puta

Na internetu je procurila neobična snimka iz Rusije, koja navodno prikazuje mrtvo nepoznato (da ne kažemo izvanzemaljsko) biće.

Snimka dolazi iz ruske republike Buryatije, nedaleko od mjesta na kojem je prije otprilike mjesec dana navodno na tlo pao i NLO, prenosi Allnewsweb. Autentičnost snimke nije potvrđena, no ona bez obzira na to izgleda bizarno, ako ne i uznemirujuće.štampaj  Print the article: U Sibiru pronađen mrtav izvanzemaljac?   pošalji
Nov 14, 2010 - 10:14 AM
pročitano:  923  puta
Prema informacijama iz Crne Gore koje prenosi bosanski dnevni list San, na području država bivše Jugoslavije organiziraju se ilegalne borbe dječaka u dobi od 7 do 12 godina. Na borbama se navodno zaradi oko pola milijuna eura, a novac se isplaćuje preko off-shore tvrtki te je vrlo teško otkriti o kome se radi.

štampaj  Print the article: Ilegalne borbe dječaka na području bivše Jugoslavije: U igri pola milijuna eura   pošalji
Okt 02, 2009 - 01:53 AM
pročitano:  2628  puta

Eric Spiegelman je sastavio neverovatan niz od 130 fotografija na kojima Obama pozira sa zvaničnicima država sa svih strana sveta (uključujući i Bokija Takija) tokom prošlonedeljnih sastanaka u UN. I Obamin osmeh se uopšte ne menja! Spiegelman tvrdi da nije koristio photoshop i sve neverne Tomeupućuje na flickr sajt Stejt Dipartmenta. [Via Daily Intel], via Zee Slash blog]štampaj  Print the article: Zastrašujuće konzistentan osmeh Baraka Obame   pošalji
Maj 28, 2009 - 04:53 PM
pročitano:  1783  puta
Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji nisu sudjelovali u prosvjedima, predali su upravi fakulteta žalbu na odluke Fakultetskog vijeća po kojima prosvjednici neće snositi nikakve posljedice za petotjednu blokadu nastave na tom fakultetu.

štampaj  Print the article: Studenti koji nisu prosvjedovali traže sankcije za kolege   pošalji
Maj 26, 2009 - 10:38 PM
pročitano:  1985  puta
Akcija i hapšenje anarhosindikaliste Ratibora Trivunca, koji je spalio zastavu SAD, obavezuje nas da podsetimo na ono što je radio njegov deda

štampaj  Print the article: Deda radio tajno, unuk radi javno   pošalji
Mar 19, 2009 - 02:22 AM
pročitano:  1779  puta
Mjuzikl nastao prema velikom djelu ekonomista Karla Marxa trebao bi pratiti tradiciju velikih broadwayskih spektakala s pjevačima, plesačima i orkestrom, a u komad bi se trebali uklopiti i elementi iz japanskih mangi.

štampaj  Print the article: Šangaj: kazalište uprizoruje Marxov "Kapital" kao mjuzikl   pošalji
Nov 22, 2008 - 05:04 PM
pročitano:  1496  puta
Tri decenije nakon što su Sex Pistols, The Clash i Buzzcocks zajedno nastupali u Londonu, ljubitelji panka imaće priliku da kupe uspomene na taj period, na aukciji koja će se u ponedeljak održati u Njujorku.

štampaj  Print the article: Pank uspomene na prodaji   pošalji
Okt 09, 2008 - 02:05 AM
pročitano:  1849  puta
Ako je politika kurva, onda su ovo njene seksualne igračkice. Političke stranke spaljenih imena i još luđih programa pokazuju kako je strka oko vođenja države najobičniji teatar, k tome i prilično dosadan u većini svojih činova. Kucnuo je čas da se kolektivno učlanimo u Stranku Paje Patka ili barem u Partiju za partijanje

štampaj  Print the article: Vječni život i besplatno pivo za sve   pošalji
Sep 28, 2008 - 11:12 AM
pročitano:  1700  puta
Vojislav Koštunica čija je Demokatska stranka Srbije (DSS) svojevremeno protestovala zbog koncerta američke grupe "Rezidents" (The Residents) u Beogradu, izjavio je da ga je "zaintrigirao" njen ponovni dolazak.

Koštunica je za agenciju Beta rekao da mu je promakao podatak da će "Rezidentsi" svirati u Beogradu 18. novembra, pet godina posle koncerta koji su održali na "Kolarcu", ali da je "zaintrigiran" i da je reč o "zanimljivoj grupi" koja ima "zanimljive postupke i poruke".

štampaj  Print the article: Koštunica zaintrigiran Rezidentsima   pošalji
Maj 23, 2008 - 12:25 PM
pročitano:  2651  puta
NAJROBI - Devetnaest osoba je uhapšeno u Keniji, nakon što je 11 ''veštica'' spaljeno u blizini mesta Kisii, na zapadu zemlje, saopštila je danas policija.

štampaj  Print the article: Posle spaljivanja 'veštica' uhapšeno 19 osoba   pošalji
Apr 22, 2008 - 09:50 AM
pročitano:  1728  puta
RIM - Umberto Bossi je sinoć, poslije cjelodnevnog sastanka sa Silviom Berlusconijem u Arcoreu, trijumfalno objavio da će njegova Sjeverna liga imati četvoricu ministara u budućoj vladi: Roberto Calderoli bit će vicepremijer, Roberto Maroni ministar unutrašnjih poslova, Luca Zaia ministar poljoprivrede, a Bossi za reforme.

štampaj  Print the article: Novi ministar policije bio je ujeo policajca za gležanj   pošalji
Apr 03, 2008 - 12:08 AM
pročitano:  2369  puta
Grupa od devetoro učenika trećeg razreda jedne osnovne škole u američkoj saveznoj državi Džordžiji skovala je zaveru da likvidira svoju učiteljicu.

štampaj  Print the article: Osnovci skovali zaveru da ubiju učiteljicu   pošalji
Apr 02, 2008 - 04:19 AM
pročitano:  1642  puta
Zagreb - Jedna časna sestra koja je optužena da je krala novac iz biskupije u američkoj saveznoj državi Omahi i veći dio novca prokockala priznala je krivnju.

štampaj  Print the article: Časna krala iz nadbiskupije kako bi kockala   pošalji
Feb 20, 2008 - 02:49 PM
pročitano:  1684  puta
Obalu Bjelokosti trese plesna groznica zbog koje je došlo do prave eksplozije u zahvatima povećavanja stražnjica kod žena.

štampaj  Print the article: Obala Bjelokosti: Žene povećavaju stražnjice zbog hit-pjesme   pošalji
Jan 10, 2008 - 06:50 PM
pročitano:  1738  puta
Lijesovi izrađeni od recikliranih novina posljednji su modni hit u Sjedinjenim Američkim Državama. A sada poduzetni Amerikanci računaju na sve veći izvoz »ekoloških« lijesova uvjereni da će ovaj novi trend zahvatiti i Europu.

štampaj  Print the article: Eko-lijesovi hit u SAD-u   pošalji
Nov 25, 2007 - 04:08 AM
pročitano:  1596  puta
TANJUNG JAYA - Otpušten je s posla, napustila ga je supruga, susjedi ga izbjegavaju. Ukratko, na Indonežanina Dedea, koga zovu Čovjek drvo, većinu njegova života gledaju kao na čudaka zbog kvrgavih izraslina koje su mu potpuno prekrile ruke i noge.

štampaj  Print the article: Čovjek se pretvara u drvo   pošalji
Jul 26, 2007 - 05:37 PM
pročitano:  1831  puta
Aktivistici Inicijative mladih za ljudska prava iz Niša prijeti zatvor zbog ljepljenja plakate kojima se traži izručenje Haagu Ratka Mladića

štampaj  Print the article: Mladić na slobodi, aktivisticu u zatvor?   pošalji
Jul 16, 2007 - 06:20 PM
pročitano:  1529  puta
Žene iz Pamplone, grada na sjeveru Španjolske koji je svjetski poznat zbog zloglasne utrke bikova, zahtijevaju vlastitu verziju utrke s kravama umjesto bikova.

štampaj  Print the article: U Pamploni zahtijevaju utrku bikova za žene!   pošalji
Jun 04, 2007 - 12:14 AM
pročitano:  1900  puta
ODLUKA Popularni Teletabisi, koji su se našli na meti američkih i poljskih konzervativaca zbog navodnog propagiranja homoseksualizma, bezopasni su za decu. To je odlučila Eva Sovinska, poljska državna pravobraniteljika za decu, nakon što su je u to uverili stručnjaci.

štampaj  Print the article: Zvaničan stav Poljske: Teletabisi nisu gej   pošalji
Maj 07, 2007 - 08:10 AM
pročitano:  1992  puta
ZAJEČAR – Iako se u Zaječaru još nisu stišale polemike o tome da li je taj grad postao simbol kiča ili je uređen po ugledu na pojedine evropske prestonice, najnovija odluka gradonačelnika Boška Ničića da više od 200 bandera okiti muškatlama dodatno je podgrejala rasprave na temu da li se Ničić zapravo podsmeva svojim sugrađanima ili zaista nastoji da ulepša grad.

štampaj  Print the article: I bandere ukrasio muškatlama   pošalji
Apr 10, 2007 - 10:49 AM
pročitano:  1535  puta
U Americi trgovačke ideje nikada ne presušuju. Odnedavno je u prodaji mali kovčeg za sahranjivanje burme čime se na simboličan ali konkretan način sahranjuje propali brak.

štampaj  Print the article: Sahranjuju burme propalih brakova   pošalji
Mar 26, 2007 - 02:15 PM
pročitano:  3751  puta
Policija i liječnici koji su stigli na poziv majke nesretnog mladića zatekli su jeziv prizor - tijelo bez glave u sobi oslikanoj morbidnim motivima.

štampaj  Print the article: Sotonist sebi raznio glavu u svojoj sobi   pošalji
Mar 21, 2007 - 09:55 AM
pročitano:  2507  puta
Iako su pojedini Hrvati u Japanu prosvjedovali zbog ponuda za odmor tamošnjih agencija u kojima se nudi “krvoločni team building”: borba krajiških Srba i Hrvata tijekom Domovinskog rata ili sukob četnika i ustaša u prigodnim odorama, Japanci nastavljaju s tom praksom, a ponudu šire i na sukob muslimana i Hrvata u BiH.

štampaj  Print the article: Ustaše i četnici ‘ratuju’ u Japanu   pošalji
Feb 28, 2007 - 05:54 AM
pročitano:  1426  puta
Želite upoznati običaje parenja u životinjskom svijetu ili vidjeti kako to izgleda kad životinje u ljubavnom zanosu 'navale' jedna na drugu? Zanimaju li vas takve stvari, trebate se zaputiti u SAD gdje su u zoološkim vrtovima došli na ideju o programu u kojem posjetitelje vode na 'putavanje kroz životinjsku ljubav'.

štampaj  Print the article: Voajerizam - nova ponuda u Zoo vrtovima!   pošalji
Feb 07, 2007 - 11:33 AM
pročitano:  1231  puta
Uzbuna u Bostonu kao višestruki sudar: generacija, marketinga i bezbednosti, doživljaja stvarnosti i fikcije, specijalizovanih interesovanja…

štampaj  Print the article: Propagandisti kao gerilci   pošalji
Feb 01, 2007 - 04:14 AM
pročitano:  1337  puta
PARADOKS - Dragoslav Dimitrijević - Faćka, bivši šef opštinske službe za pružanje pravne pomoći građanima, osuđen je kaznom zatvora na tri meseca i uslovno na godinu dana zato što nije naplaćivao pravnu pomoć Leskovčanima.

štampaj  Print the article: Osuđen jer je besplatno pomagao sirotinji   pošalji
Jan 23, 2007 - 07:43 PM
pročitano:  1037  puta
Meksiko Siti -- Dva policajca iz Meksiko Sitija optužena da su na smrt isprebijala čoveka kog su prethodno sprečila da izvrši samoubistvo.

štampaj  Print the article: Sprečili samoubistvo, pa ubili?   pošalji
Jan 19, 2007 - 01:55 AM
pročitano:  1295  puta
Jangon -- Žena koja je još kao dete nestala u džunglama severoistočnog Mjanmara, pronađena posle 19 godina provedenih u divljini.

Osoba za koju se veruje da je Ročom P'gijeng i da danas ima 27 godina, ne ume da govori razumljivim jezikom, tako da za sada nije moguće u potpunosti potvrditi da li je reč o istoj osobi. "Ona je pola žena-pola životinja. Čudna je, spava tokom dana, a noću je budna", izjavio je šef policije u oblasti Ojadao, u provinciji Ratanakiri.

štampaj  Print the article: Pronađena posle 19 godina u džumgli   pošalji
Jan 19, 2007 - 01:50 AM
pročitano:  1015  puta
Poslanici svih parlamentarnih stranaka u nemačkom Bundestaga podržali su inicijativu za dodelu izbornog prava za građane mlađe od 18 godina, zapravo od rođenja, saopštila je poslanica Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD) u parlamentu Renate Schmidt.

"Svaki građanin već od samog rođenja mora imati pravo glasa", izjavila je Schmidt. Ona je istovremeno objasnila da inicijativa predviđa da do "određene starosti" umesto dece glasaju njihovi roditelji, ne navodeći o kojoj je starosnoj granici reč.

štampaj  Print the article: Pravo glasa od rođenja?   pošalji
Jan 13, 2007 - 03:17 AM
pročitano:  16543  puta
HM Fort Roughs je 550 kvadratnih metara velika platforma na moru pokraj Velike Britanije. 1965. godine fizičko osvojanje platforme započeo je Roy Bates. Njegova namjera je bila nastaviti sa emitiranjem radijskog programa za koji nije imao dozvolu države (tzv. piratski radio), pa je zbog toga zapao u probleme. Nakon par godina fizičke borbe sa skvoterima koji su također emitirali ilegalni radijski program (Radio Caroline), 02.09.1967. Roy Bates je proglasio konačnu pobjedu u osvajanju HM Fort Roughsa.

štampaj  Print the article: ThePirateBay.org pokrenuli kampanju za kupovinu Sealanda   pošalji
Jan 11, 2007 - 01:08 AM
pročitano:  1820  puta
Bagdad -- Sedmoro dece u svetu je do sada umrlo imitirajući pogubljenje bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina.

Televizijski snimci vešanja Sadama Huseina u Bagdadu, 30. decembra 2006, obišli su svet, dok se na internetu pojavilo više snimaka pogubljenja koji su napravljeni mobilnim telefonima.

štampaj  Print the article: Sedam žrtava "igre vešanja" u svetu   pošalji
Jan 09, 2007 - 07:15 PM
pročitano:  1392  puta
Berlinska Internet firma 'Erento', koja se bavi iznajmljivanjem nameštaja, automobila, ptica, jahti i mnogih drugih stvari, došla je na originalnu ideju da u najam ponudi i -'profesionalne' demonstrante.

štampaj  Print the article: Nemačka firma iznajmljuje 'profesionalne' demonstrante   pošalji
Jan 09, 2007 - 07:15 PM
pročitano:  1070  puta
Australski zoološki vrt izložio je grupu ljudi u jednom od svojih prostora predviđenim za majmune. Razlog je podizanje svijesti o komunikaciji primata.

štampaj  Print the article: Australski zoološki vrt izložio ljude   pošalji
Jan 09, 2007 - 07:14 PM
pročitano:  1118  puta
ARANĐELOVAC - Na jednom nadgrobnom spomeniku na groblju u Orašcu kraj Aranđelovca piše „Milan Starčević Tolin 1936-2006, sam sebi podigao za života, jer mu niko ne bi podigao“. Ništa ne bi bilo neobično da Milan Starčević nije umro, već je živ.

štampaj  Print the article: Promašio godinu smrti   pošalji
Nov 30, 2006 - 04:16 AM
pročitano:  1264  puta
Atina -- Pet grčkih lovaca, nađenih u subotu, pobio seljak, zbog polja deteline.

Grčka policija je saopštila da je pet lovaca, koji su u subotu nađeni mrtvi u selu Agrinio, pobio seljak preko čijeg su polja deteline prelazili, prenosi slovenački portal sio.novice.

štampaj  Print the article: Lovce ubio seljak, zbog deteline   pošalji
Sep 22, 2006 - 05:09 PM
pročitano:  1166  puta
Prije osam godina jednoj djevojčici život se preokrenuo naglavce. Ako se tih nekoliko četvornih metara uopće može nazivati životom. Odsječena od svih mogućnosti, u svom skučenom svijetu provela je čitavo djetinjstvo. S druge strane, od kraja kolovoza, u našem, vanjskom svijetu pojavila se Natascha Kampusch. Ne osoba, brand. Nova marka. Firma koja je u rekordnom roku pomela popriličan profit

štampaj  Print the article: Natascha InterNAZIonale   pošalji
Sep 19, 2006 - 02:27 AM
pročitano:  1497  puta
Karakas -- Predsednici Venecuele i Irana rekli da SAD vode ratove pravdajući ih tvrdnjama da pojedine zemlje proizvode nuklearno oružje.

Predsednik Irana Mahmud Ahmedinedžad zahvalio je predsedniku Venecuele Hugu Čavezu na snažnom otporu Sjedinjenim Američkim Državama i podršci Iranu u pokušajima da spreči američku agresiju na tu zemlju. Ahmedinedžad, koji je Čaveza nazvao svojim bratom, obećao je snažniju podršku zemljama koje podržavaju Teheran. "Hugo je šampion. Lider borbe protiv imperijalizma", rekao je Ahmedinedžad.

štampaj  Print the article: "Nek SAD uništi atomsko oružje"   pošalji
Avg 31, 2006 - 06:21 PM
pročitano:  1687  puta
Hitler i Staljin su bili opsednuti đavolom, tvrdi glavni vatikanski egzorcist. Otac Gabrijele Amort, „proterivač demona” za papu Benedikta Šesnaestog, izneo je ovakve komentare u jednom intervjuu za Radio Vatikan.

štampaj  Print the article: Hitler i Staljin bili opsednuti đavolom   pošalji
Avg 30, 2006 - 01:34 PM
pročitano:  1243  puta
Uhapšen jer nije progutao hostiju.

Mladić je ušao u katedralu tijekom mise. Na zgražanje svećenika i časnih sestara, pričestio se i onda izvadio hostiju iz usta. Došla je policija i odvela ga. Gdje se to zbilo? U Zagrebu, jučer.

štampaj  Print the article: Inkvizicija u Zagrebu   pošalji
Avg 15, 2006 - 02:13 PM
pročitano:  1802  puta
NOVOSAĐANI NA CRNOGORSKOM PRIMORJU KUPILI BOMBONE NEOBIČNOG SASTAVA

Šta se dogodi kada se pojedu bombone u čijem se sastavu nalazi konjska sperma? - pitala su se novosadska deca koja su na moru u crnogorskom mestu Pržno, videla sastav nemačkih bombona “Troli”. Dotične bombone, koje je u “Dnevnik” donela čitateljka Ksenija Milić, imaju nalepnicu sa srpskim prevodom sastava u kojem je, između ostalih sastojaka, navedena konjska sperma, a da se sporni sastojak ne nalazi i na originalnoj keseci.

štampaj  Print the article: Slatkiši sa konjskom spermom!   pošalji
Jul 26, 2006 - 01:53 PM
pročitano:  1815  puta
Tridesettrogodišnji Irac osuđen je na sedam dana zatvora zbog nošenja majice na kojoj je pisalo: "Never mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" na sudjenju u gradiću Breju 16. jula. Sudija je odbio pankerov pokušaj da se iskupi zbog "pokazivanja prezira prema sudu" tako što bi obukao običnu plavu majicu koju mu je kupila njegova partnerka. Sudija je izjavio da mu nije naveden dobar razlog za nošenje spornog odevnog predmeta.

štampaj  Print the article: Panker osudjen na sedam dana zatvora zbog nošenja Sex Pistols majice   pošalji
Jul 09, 2006 - 12:58 AM
pročitano:  1209  puta
Rio de Žaneiro -- Devetogodišnja devojčica iz plemena Apurina, koje živi u prašumama Brazila, rodila ove nedelje zdravo dete.

Policijska istraga o tome da li je devojčica silovana još je u toku, a i antropolozi istražuju da li su seksualni odnosi s devojčicama uobičajani među pripadnicima plemena Apurina

štampaj  Print the article: Devetogodišnja majka   pošalji
Maj 21, 2006 - 10:48 PM
pročitano:  1215  puta
Studenti menadžmenta i ekonomije sa 24 fakulteta, odnosno devet univerziteta, okupili su se na Kopaoniku na Menadžerijadi.

Tokom nedelju dana studenti su se takmičili iz oblasti njihove buduće profesije – menadžmenta, ali i sporta. 1.200 budućih menadžera i ekonomista iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske došlo je na Kopaonik kako bi uz zabavu proširili i suočili znanja iz budućih poziva i sporta.

štampaj  Print the article: Studentska menadžerijada   pošalji
Maj 01, 2006 - 02:58 PM
pročitano:  1258  puta
Srpska policija još ne zna gde je „odleteo“ eksploziv bez kapisle koji je pre deset dana, za vreme pokazne vežbe vodiča službenih pasa na Aerodromu „Nikola Tesla“, stavljen u neku od torbi putnika. Kako „Blic“ saznaje, eksploziv je ubačen u prtljag putnika koji je imao kartu za jedan od međunarodnih letova.

štampaj  Print the article: Eksploziv sa Surčina luta Evropom   pošalji
Apr 08, 2006 - 08:12 PM
pročitano:  1835  puta
Suočeni s vrtoglavo visokim cijenama za najam stana u New Yorku, prvi su vlasnici nekretnina počeli službeno oglašavati da daju "besplatno stanovanje za seks".

štampaj  Print the article: Vlasnici nekretnina u New Yorku nude besplatan stan za seks   pošalji
Mar 23, 2006 - 04:03 AM
pročitano:  1233  puta
Izraelski rabin je ustvrdio kako je izbijanje ptičje gripe u Izraelu zapravo božja kazna za pozive na legalizaciju istospolnih brakova

štampaj  Print the article: U Izraelu homoseksualci krivi za ptičju gripu?   pošalji
Feb 07, 2006 - 03:45 PM
pročitano:  1332  puta
Gotovo 50 godina otkako je čovjek prvi put kročio u svemir, i Srbi će dobiti svoju priliku. Naš je istočni susjed dobio ponudu da postane pridruženi član Europske svemirske agencije. Mi još nismo.

štampaj  Print the article: Srbi u svemiru!   pošalji
Jan 20, 2006 - 11:46 AM
pročitano:  2372  puta
Iskopavanje piramida u Visokom, čije je navodno postojanje objavljeno krajem prošle godine, predstavljeno je kao najveći ovogodišnji arheološko-geološki projekt u Europi.

štampaj  Print the article: Kreće projekt bosanskih piramida   pošalji
Jan 20, 2006 - 11:02 AM
pročitano:  2750  puta
Organizovana i PihTiJada. Veruje se da bogojavljenska voda ima isceliteljsku moć i da je dobro tokom godine popiti pomalo, radi zdravlja i napretka doma. Građani, imali priliku da prisustvuju i kulturno-umetničkom programu, kao i da se „zagreju” vrućom rakijom, čajem i kuvanim vinom spremljenim u obližnjim restoranima.

štampaj  Print the article: Bogo(m)davljenje širom Srbije   pošalji
Jan 20, 2006 - 01:36 AM
pročitano:  1278  puta
Novi Sad -- Neštucovani brkovi, otkopčani šlicevi, krivi šavovi na čarapama i džipsi odeća su zabranjeni na Novosadskom otvorenom univerzitetu.

Direktor Živko Bingulac je za Radio 021 rekao da je ovaj dokument doneo kako bi se poboljšala kultura ponašanja. Prema njegovim rečima, krajem marta, ukoliko bude bilo dovoljno novca, nabaviće se teget odela za muškarce, a za dame kostimi.

štampaj  Print the article: Lojalni brkovi i šlicevi   pošalji
Jan 09, 2006 - 08:32 PM
pročitano:  1550  puta
Isus je gotovo sigurno pušio marihuanu i bio zagovornik korišćenja medicinskih svojstava ove opojne biljke, rezultat je nedavno sprovedenog istraživanja. Navodno su on i njegovi sledbenici koristili marihuanu prilikom iscelivanja. Ulje koje su koristili za pomazanje sadržalo je sastojak pod nazivom kaneh-bosem, koji je identifikovan kao ekstrakt kanabisa, navodi se u tekstu Krisa Beneta u magazinu „Haj Tajms“, pod naslovom „Da li je Isus duvao?“. Izvor: Blic Online

štampaj  Print the article: Isus pušio marihuanu   pošalji
Dec 30, 2005 - 10:39 AM
pročitano:  1616  puta
Kada je Beograđanin Milan Čučković pre neki dan otvorio poštanski sandučić, našao je račun za struju, ali ne za stan, već za garažu. I uz to je dobio račun za TV pretplatu RTS-a - 157 dinara.

štampaj  Print the article: TV pretplata za garažu   pošalji
Dec 22, 2005 - 11:12 AM
pročitano:  2471  puta
Suđenje gospićkom tajkunu i moćniku Josu Mraoviću (zvanom "lički Tuđman") za silovanje američke košarkašice Iliše Džeret završeno je skandaloznom oslobađajućom presudom i još skandaloznijim obrazloženjem.

štampaj  Print the article: Skandalozna presuda u Hrvatskoj: Silovanje isto što i rukovanje   pošalji
Dec 21, 2005 - 06:05 PM
pročitano:  1400  puta
Zaječarski policajci prepričavaju anegdote sa kriminalcima i običnim ljudima

ZAJEČAR - Pre nekoliko dana na prijavnici se pojavi stariji čovek, pita da li je u zgradi policije, ja mu odgovorih potvrdno, a on iz džepa izvuče malenu flašicu i kaže: „Ja doš’o da mi stavite kapi u oči“ - ovo je samo jedna od brojnih i svakodnevnih dogodovština sa kojima se susreću policajci u Zaječaru. Po prvi put, ekskluzivno za „Blic“, zaječarski policajci prepričavaju anegdote iz posla: od onih prilikom hvatanja kriminalaca do onih iz susreta sa običnim ljudima.

štampaj  Print the article: Došao u policiju da oroči devize   pošalji
Dec 13, 2005 - 01:13 AM
pročitano:  1310  puta
Neobična odluka strastvenog navijača Partizana Radmila Dacovića

UŽICE - Radmil Dacović (50) iz Užica, strastveni dugogodišnji navijač FK Partizan iz Beograda odlučio je da svoje unutrašnje organe zavešta voljenom klubu. Dugogodišnju želju Dacović je obelodanio na preksinoć održanoj Skupštini navijača Partizana u Užicu, kojoj su prisustvovali i fudbaleri Partizana, Ivica Kralj i Vladimir Vukajlović.

štampaj  Print the article: Zaveštao organe "crno-belima"   pošalji
Nov 24, 2005 - 11:50 AM
pročitano:  2325  puta
BIJELO POLJE - U Crnoj Gori je krajem oktobra bilo oko 647.000 korisnika mobilnih telefona, što premašuje broj stanovnika Crne Gora, pokazuju podaci Agencije za telekomunikacije, izveštava Fonet. Prema podacima Agencije, mobilnih telefona je za oko deset odsto više od broja stanovnika Crne Gore.

štampaj  Print the article: Više mobilnih nego Crnogoraca   pošalji
Okt 11, 2005 - 08:21 AM
pročitano:  1316  puta
Sve je bilo idilično, plavi šumski stvorovi pjevali su i plesali, kad je njihovo selo zasuto bombama. Papa Štrumpf i Štrumpfeta su ubijeni, selo je spaljeno, a operaciju nije naručio Gargamel, nego UNICEF.

štampaj  Print the article: Masakr Štrumpfova   pošalji
Okt 07, 2005 - 08:33 AM
pročitano:  1841  puta
Borba na život i smrt između četiri metra dugog Burmanskog pitona i upola kraćeg aligatora u američkom Nacionalnom parku Everglades završila je prizorom iz horora.

štampaj  Print the article: Piton počeo gutati pa se razletio   pošalji
Okt 03, 2005 - 11:02 PM
pročitano:  1387  puta
BEOGRAD - Bogoljub Karić se vratio iz kliničke smrti u kojoj je proveo 76 sekundi, prilikom lekarskih pregleda kojima se podvrgnuo kako bi otklonio srčane smetnje koje su ga spopale pre desetak dana, saznaje Srpski Nacional.

štampaj  Print the article: Karić bio klinički mrtav!   pošalji
Sep 22, 2005 - 07:34 AM
pročitano:  1436  puta
Ono na što se sumnjalo stoljećima, skupina svjetski poznatih i priznatih znanstvenika napokon je i potvrdila: odvjetnici i pijavice imaju identičnu genetsku strukturu.

štampaj  Print the article: Odvjetnici i pijavice iste genetske građe!   pošalji
Sep 11, 2005 - 07:30 PM
pročitano:  1380  puta
Rijad - Novi kralj Saudijske Arabije Abdula naredio je podanicima da ga ne ljube u ruku jer, kako kaže, taj tradicionalni izraz poštovanja, ponižava i narušava islam, piše danas štampa u Rijadu. "Ljubljenje ruke strano je našim vrednostima i moralu, i neprihvatljivo za slobodne i otmene duše", rekao je kralj Abdula delegaciji iz Al-Bahe, koja je u kraljevsku palatu došla da mu čestita stupanje na presto. Ljubljenje ruku "takođe vodi klanjanju, a time se krše božji zakoni".

štampaj  Print the article: Saudijski suveren: ne ljubite me u ruku   pošalji
Avg 26, 2005 - 06:20 PM
pročitano:  1556  puta
Izvor: B92Seul -- Jedan zavisnik od kompjutera umro je nekoliko minuta nakon što je završio igru koju je igrao neprekidno 49 sati.

štampaj  Print the article: Opasna zavisnost od računara   pošalji
Avg 25, 2005 - 03:04 AM
pročitano:  1383  puta
Biblioteka u holandskom gradu Almelu ne iznajmljuje samo knjige, već i ljude u okviru nove inicijative čiji je cilj rušenje stereotipa.

štampaj  Print the article: Biblioteka za iznajmljivanje ljudi   pošalji
Avg 25, 2005 - 03:00 AM
pročitano:  1419  puta
Pljuštali su zahtevi da ga policija zabrani, zatim predlozi da se sakupi novac kojim bi mu se platilo da ne nastupi, odnosno da organizator otkaže koncert, pozivalo mlade da ne kupuju ulaznice itd. Najupornija je u traženju zabrane bila Katolička crkva. Sedam župnika Pulskog dekanata i Porečko-pulska biskupija ustali su žestoko protiv održavanja Mensonovog koncerta i prvi ponudili da će, ako ga policija ne zabrani, sakupiti novac za njegovo otkazivanje.

štampaj  Print the article: Katolicka crkva protiv Marilin Mansona   pošalji
Jul 29, 2005 - 10:23 AM
pročitano:  1325  puta
LONDON - Mark Mekgauen ušao je pre tri nedelje u čajnu kuhinju u galeriji u južnom Londonu, pustio hladnu vodu i ne namerava da je zatvori čitavih godinu dana! "Tekuća voda", kako je nazvao svoje umetničko delo, pokušaj je pobune protiv rasipanja vode u Londonu i onih koji puštaju da nerazumno otiče u odvod. "Kad imaš slavinu u kući, ne razmišljaš o njoj. Zato je ovo umetnost - jer tera ljude na razmišljanje", rekao je borac za zaštitu prirode.

štampaj  Print the article: Umetnost je i kad voda teče iz slavine   pošalji
Jun 24, 2005 - 04:54 PM
pročitano:  1421  puta
Oko dvesta ljudi je bilo uključeno u masovnu tuču u centru Moskve juče.

štampaj  Print the article: Sedamdesetoro ljudi uhapšeno posle tuče u Moskvi   pošalji
Jun 23, 2005 - 06:19 AM
pročitano:  1911  puta
Ovo je pismeni rad učenika šestog razreda škole na Cetinju koji je ocijenjen vidjećeš na kraju kako.Ta ocjena i pismeni su došli do ministra obrazovanja i biće svuda objavljeno.Živa istina.Velika greška nastavnice.Pismeni je remek djelo.


štampaj  Print the article: Jesen na Cetinju   pošalji
Jun 11, 2005 - 05:04 PM
pročitano:  2922  puta
V. M. je masturbirao sa kuglagerom. Penis se zaglavio, pa su lekari jedva našli metalostrugara da ga spase

NOVI SAD - Građani Srbije su u poslednjih 15 godina poprilično seksualno isfrustrirani. Sve više je onih koji izbegavaju "lične kontakte" i oslanjaju se na samozadovoljavanje. Za "ručni rad" muškarci i žene koriste sve i svašta. Tu su varjače, drške od noževa, male oklagije, male mutilice za penu, vikleri, krastavci, pa i kuglageri?!

štampaj  Print the article: DRKLAGER!   pošalji
Mar 14, 2005 - 08:27 PM
pročitano:  1174  puta
Izvor: BetaSeul -- Dva državljanina Južne Koreje odsekla su sebi prste ispred Ambasade Japana u Seulu u znak protesta.

Dva demonstranta su protestovala što Tokio polaže pravo na grupu pustih ostrvaca za koje Južna Koreja tvrdi da su njena. Park Kjung Dža i Čo Seung Kju su baštenskim makazama i nožem odsekli sebi po prst tokom protesta 16 osoba ispred Ambasade.

štampaj  Print the article: Demonstranti sebi odsekli prste   pošalji
Mar 07, 2005 - 07:21 PM
pročitano:  1655  puta
Na kontroverzni talijanski film Srce u jami, koji demonizira slovenske i hrvatske partizane, Slovenci su odgovorili ponovnim slaganjem natpisa 'Naš Tito' na talijansko-slovenskoj granici. Golemi natpis "Naš Tito", postavljen u godinama Hladnog rata na talijansko-jugoslavenskoj granici blizu Nove Gorice, ovih je dana "obnovljen", vjerojatno kao odgovor Slovenaca na kampanju talijanske desnice oko fojbi i kontroverznog filma Srce u jami.

štampaj  Print the article: Tito brani Sloveniju   pošalji
Mar 07, 2005 - 06:29 PM
pročitano:  1537  puta
7. ožujka - Turska je promijenila nazive nekim svojim životinjskim vrstama uz obrazloženje da se dosadašnja imena protive turskom teritorijalnom integritetu.

štampaj  Print the article: Turska životinjama promijenila nepodobne nazive   pošalji
Mar 07, 2005 - 06:28 PM
pročitano:  1414  puta
Izvor: index.hrInates -- Udruženje za ljudska prava u pustinjskom Nigeru u zapadnoj Africi otkazala je najavljeno masovno oslobađanje 7 hiljada robova.

štampaj  Print the article: Otkazano oslobađanje robova   pošalji
Mar 06, 2005 - 05:50 PM
pročitano:  1452  puta
Glen Metlok, bivši basista grupe Seks Pistols
London - Želite li da budete anarhista? Najmanje jedan od članova nekadašnje grupe "Seks Pistols", koji je sada u srednjim godinama i otac dvoje dece, više to nikako ne želi.

štampaj  Print the article: Bez psovki na televiziji   pošalji
Feb 20, 2005 - 03:07 AM
pročitano:  1444  puta
Valjevo -- Dva građanina Valjeva tukla su suprugu onog drugog, u dogovoru, kako bi izbegla krivičnu odgovornost

štampaj  Print the article: Uzajamno tukli supruge   pošalji
Feb 18, 2005 - 09:29 PM
pročitano:  1392  puta
Neki ugledni republikanci iz bliskog okruženja Arnolda Švarcenegera počeli su da promovišu plan koji bi ovom popularnom glumcu omogućio da se kandiduje za predsednika SAD, javlja agencija AP.

štampaj  Print the article: Švarcenegera za predsednika SAD   pošalji
Feb 04, 2005 - 06:00 PM
pročitano:  1353  puta
Roterdam -- Pretpostavlja se da je grupa beskućnika iz Roterdama zbog greške bankomata izvukla 100.000 evra i otputovala na špansku rivijeru.

štampaj  Print the article: Beskućnici na odmoru u Španiji   pošalji
Jan 31, 2005 - 10:12 AM
pročitano:  1533  puta
DOK ONI pristojniji misle da je jedna kineska kokoš snijela jaje koje podsjeća na žlicu, oni maštovitiji tvrde da oblik jajeta očigledno liči na manji muški organ.

Željezničog radnika Huanga Yazhoua jednog je jutra probudilo kokodakanje kokoši koju je kupio prije dva mjeseca i uskoro je ugledao neobično jaje.

Brzo je pozvao fotoreportere da bi se pohvalio iskrivljenim jajetom dugim 8,5 centimetara i teškim 35 grama koje će se zahvaljujući svom obliku pojaviti u brojnim svjetskim novinama.


štampaj  Print the article: Kokoš snijela jaje u obliku penisa   pošalji
Jan 28, 2005 - 07:42 PM
pročitano:  1441  puta
Sofija -- Psiholozi u Bugarskoj pozvali su predsednike stranaka da njihovi kandidati na izborima najpre prođu psiholiške testove.

Prema oceni psihologa, provera bi obezbedila izbor političara bez duševnih smetnji i sklonosti seksualnim skandalima, javlja slovenačka novinska agencija STA. Bugarski "Monitor" piše da bi učešće psihologa kod izbora kadrova bilo dobrodošlo i podseća na izbor bivšeg potpredsednika Vlade Bugarske Nejča Nejčeva, koji je ostao poznat po izjavi: "J.... državu čiji sam ja potpredsednik".

štampaj  Print the article: Psiholozi traže testove za političare   pošalji
Jan 21, 2005 - 04:27 PM
pročitano:  3428  puta
Podgorica -- Kordinator nevladine organizacije "Dom nade" iz Podgorice, kaže da u Crnoj Gori ima dosta slučajeva incesta.

štampaj  Print the article: Incest - tabu koji se dešava   pošalji
Dec 18, 2004 - 08:53 PM
pročitano:  1834  puta
BEOGRAD - Da se razlike u političkim mišljenjima značajno podudaraju i sa razlikama u muzičkim ukusima, potvrđuju i izjave republičkih poslanika koji se u slobodno vreme kod kuće, a bogami i u kafani, opuštaju uz najrazličitije zvuke muzike.

štampaj  Print the article: Dačić sluša Cecu, Vučić Ferdinanda   pošalji
Dec 13, 2004 - 08:19 PM
pročitano:  1268  puta
London - Britanski lingvista Dejvid Gradol prognozira da bi u roku od deset godina oko tri milijarde ljudi, odnosno polovina svetskog stanovništva, mogla da govori engleski.

štampaj  Print the article: Svet pred talasom engleskog   pošalji
Dec 09, 2004 - 07:57 PM
pročitano:  1176  puta
Kolumbus -- U pucnjavi na jednom koncertu u Kolumbusu u SAD ubijeno je pet osoba, uključujući napadača, a dve su povređene.

Kako je saopštila policija, jedan muškarac se na početku koncerta grupe "Damageplan" popeo na binu i počeo da puca. Policija je intervenisala i ubila ga. Publika je u prvom trenutku pomislila da se radi o delu nastupa.

štampaj  Print the article: Pet mrtvih na koncertu   pošalji
Nov 23, 2004 - 09:22 PM
pročitano:  1367  puta
Madrid -- Jedan auto-otpad blizu Madrida nudi iskaljivanje besa i nezadovoljstva udaranjem maljem po predmetima po izboru.

Vlasnik otpada stavlja klijentima na raspolaganje kompletnu opremu, koju čine malj, kaciga, radno odelo i zaštitna maska, a aranžman podrazumeva i hevi-metal muziku.

"Neki donose sliku svog gazde ili šefa, koju neprekidno udaraju maljem", kaže Horhe Aribas, vlasnik otpada koji nosi naziv "Stop stresu".

Četrdeset evra omogućava jednu “seansu” koja može da traje dva sata, ali se niko ne zadržava duže od 30 minuta.

štampaj  Print the article: Plati, pa lupaj   pošalji
Nov 17, 2004 - 03:15 PM
pročitano:  7305  puta

Uvoznik može da odgovara za lažno predstavljanje proizvoda ako se utvrdi da tablete varaju alko-testštampaj  Print the article: "Antipolicaj" uništava tragove pića i marihuane   pošalji
Okt 25, 2004 - 08:16 PM
pročitano:  1696  puta
REGISTROVAN PRVI SATANISTA
Izvor: SRNA

London -- Britanske oružane snage zvanično su registrovale prvog satanistu, piše britanski "Sandej telegraf".

štampaj  Print the article: Registrovan prvi satanista   pošalji
Okt 11, 2004 - 03:22 AM
pročitano:  7767  puta
ПУБЛИЦИСТА МИЛАН ВИДОЈЕВИЋ, ПИСАЦ КЊИГЕ “ДОСИЈЕ ОМЕГА”, ГОВОРИ ЗА “ОГЛЕДАЛО” О ЈАВНИМ И ТАЈНИМ ПРОЈЕКТИМА ПРЕТЕНДЕНАТА НА СВЕТСКУ ВЛАСТ

štampaj  Print the article: Скривена моћ “Црног племства”   pošalji
Sep 23, 2004 - 08:42 PM
pročitano:  1173  puta
Novčane kazne za izgovorene psovke

MOSKVA - Mladi Rusi koji vole da koriste vulgarnosti u razgovoru, počeli su da plaćaju novčane kazne, prenosi Beta. Regionalne vlasti u Belgorodu uvele su ovog leta kazne za psovanje kako bi dovele u red omladinu.

štampaj  Print the article: Bizarni miks   pošalji
Sep 14, 2004 - 02:43 AM
pročitano:  1322  puta

U selu Lipe, nedaleko od Smedereva, pokojnike već godinama sahranjuju na obližnjoj livadi
Sahranjeno ih je više od 40, a dok se nisam razboleo, ja sam danju stražario, ali oni mene pređu pa noću kopaju rake, priča Uroš Urošević, vlasnik zemljištaVeć sedam godina meštani sela Lipe, pokraj Smedereva, svoje mrtve sahranjuju na livadi Uroša Uroševića koja se graniči sa starim grobljem u Radincu na kojem više nema grobnih mesta. Rake se kopaju uglavnom noću, a sahrane se odvijaju dalje od očiju vlasnika, koji je do sada sudu podneo više od 40 prijava za ometanje poseda.


štampaj  Print the article: Kad je groblje tesno, tu je njiva   pošalji
Sep 13, 2004 - 02:12 PM
pročitano:  1381  puta
Dušan SEKULIĆ 10.09.2004, 19:00:05

ONO što se pominjalo u šali ili u ljutnji, pokazalo se kao nemačka stvarnost: svaki peti stanovnik velike zemlje želi da se ona ponovo podeli1

U anketi koju je inicirao magazin “Štern”, 21 odsto Nemaca izjasnilo se za ponovnu izgradnju Berlinskog zida. Za to je 25 odsto Nemaca u zapadnim pokrajinama, a tek svaki osmi u bivšoj istočnoj Nemačkoj.

štampaj  Print the article: Traže zid natrag!   pošalji
Avg 31, 2004 - 05:11 PM
pročitano:  1309  puta
Izvor: FoNet

Tirana -- Lideri Fronta za nacionalno jedinstvo najavili su u Tirani pokretanje inicijative za referendum Albanaca o ujedinjenju.

Referendum bi, kako prenose albanski mediji, bio raspisan za ujednijavanje svih teritorija na kojima žive Albanci na Balkanu.


štampaj  Print the article: Za referendum Albanaca o ujedinjenju   pošalji
Avg 28, 2004 - 01:51 AM
pročitano:  1568  puta
Blic

Predsednik SCG Svetozar Marović, tri sata je u atinskom hotelu "Hilton" molio službena lica da mu izdaju VIP akreditacije za brata Dragana, inače predsednika Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera, i sina Miloša koji igra u istom crnogorskom klubu.

štampaj  Print the article: Skandal u Atini   pošalji
Avg 28, 2004 - 01:50 AM
pročitano:  1476  puta
VUČIĆ ZA IZGRADNJU GROBLJA ZA LJUBIMCE
Izvor: Beta

Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio je da deo njegovog programa podrazumeva zaštitu životinja i adekvatnu brigu grada o njima.

štampaj  Print the article: Vučić za izgradnju groblja za ljubimce   pošalji
Avg 12, 2004 - 02:46 AM
pročitano:  1400  puta
(Gde je sad Majkl Mur da ovo snimi...)

Prijepolje -- U Prijepolju počinje proizvodnja padobrana za iskakanje iz visokih zgrada. Amerikanci spremni da kupe padobrane.

štampaj  Print the article: Amerikanci zainteresovani za padobrane   pošalji
Avg 09, 2004 - 10:05 PM
pročitano:  1484  puta
RABAT (Beta) - Jedan 70-godišnji Marokanac odsekao je sebi penis u znak protesta što njegova supruga isuviše dugo odbija seksualni odnos, rekli su predstavnici lokalne bolnice.

štampaj  Print the article: U znak protesta odsekao penis   pošalji
Avg 03, 2004 - 05:31 AM
pročitano:  1437  puta
V. S. P. 02.08.2004, 19:32:14

BEOGRAD - Koliko u odnosu na stanovništvo zarađuju poslanici, pitanje je koje "kopka" gotovo sve glasače od prvih višestranačkih izbora 1990. godine u Srbiji. Da ova tema nije interesantna samo nama, pokazuje i tekst iz poslednjeg broja hrvatskog nedeljnika "Globus", u kojem su upoređene poslaničke zarade u "komšiluku".

štampaj  Print the article: Koliko košta poslanik   pošalji
Avg 03, 2004 - 03:59 AM
pročitano:  2494  puta
Katolički sveštenik i časna sestra su uhvaćeni u seksu u kolima na aerodromskom parkingu u Malaviju.

43-godišnji sveštenik i 26-godišnja časna sestra su uhvaćeni "na delu" u kolima sa zatamljenim staklima parkiranim na Međunarodnom aerodromu Lilogve.

štampaj  Print the article: Uhvaćeni u seksu sveštenik i časna sestra   pošalji
Jul 27, 2004 - 02:41 AM
pročitano:  1911  puta
Da li smo nacija koja drži do higijene ili verujemo da je dovoljno samo kupanje subotom

Da je čistoća pola zdravlja govore i podaci da je prošle godine od šuge obolelo 4.791, od bolesti prljavih ruku umrlo petoro, a obolelo 27.394 ljudi

štampaj  Print the article: Srbi u proseku troše  tri sapuna godišnje   pošalji
Jul 27, 2004 - 02:38 AM
pročitano:  4402  puta
Naučnik Miloš Bogdanović, autor knjige "Prokletstvo nacije", sačinio mapu genetskog porekla naroda

Na Balkanu preovlađuju dinarski i mediteranski starosedeoci, koje odlikuje nulta krvna grupa i tamnokestenjasta kosa - sujeta im guši svest o ličnoj odgovornosti, mrze šefove na poslu i novi svetski poredak

štampaj  Print the article: Za sve nedaće kriva nam je krvna grupa   pošalji
Jul 21, 2004 - 12:50 AM
pročitano:  1703  puta
Europska unija dopustila spajanje Sonyja i BMG

Planirano spajanje Sonyja i BMG dopustila je Europska unija te nisu postavljena nikakva ograničenja za ovaj merger. Predloženim spajanjem dviju glazbenih giganata četiri najveće izdavačke kuće kontrolirat će oko 80% svjetskog glazbenog tržišta. Europska unija je poručila kako su neosnovane bile početne brige da bi ovo spajanje moglo dovesti do povišenja cijena i smanjenja izbora za kupce. Japanski Sony je druga najveća izdavačka kuća na svijetu, a njemački Bertelsmann peta i nakon spajanja kad budu dobili ime Sony BMG ostat će druga na listi najvećih glazbenih izdavačkih kuća na planeti, iza Universal. Sjedište tvrtke bit će u New Yorku. Pod jednim krovom nakon spajanja bit će glazbenici kao što su Barbara Streisand, Beyonce, Elvis Presley, Christina Aguilera, a preko podetiketa i takva imena kao što su Eminem, 50 Cent, Limp Bizkit, Marilyn Manson... Iscrpnije...

štampaj  Print the article: Kratak pogled na showbiz   pošalji
Jul 18, 2004 - 03:18 AM
pročitano:  1276  puta
Narudžba Engleske nacionalne opere

LONDON (Beta-AP) - Libijski vođ Moamer Gadafi i njegova kohorta žena telohranitelja biće glavna tema opere koju je naručila Engleska nacionalna opera. Premijera je u načelu planirana za februar 2006.
Opera je saopštila da je angažovala hip-hop grupu Ejžen dab faundejšen da kreira operu, a reper JC001 je viđen za ulogu Gadafija.

štampaj  Print the article: Opera o Gadafiju   pošalji
Jul 13, 2004 - 12:10 AM
pročitano:  1697  puta
У свом недавном тексту, Newsweek преноси причу о Елизе Пахлер, тинејџерки коју је убила група другова пошто су се обавезали на "верност ђаволу". Убијање њихове другарице је представљало приношење жртве. 1995-те, 15-годишња Елyсе је добила позив за излазак са друштвом. То њено "друштво" јој је везало канап око врата и изболо је до смрти. Према Неwсwеек-у, убице су били фанови хеви-метал групе "Slayer". Они су веровали да морају да имају жртву да би њихов бенд "Хатред" доспео међу најпознатије у свету, баш попут њихових идола.

štampaj  Print the article: Веза између музике и убистава?   pošalji
Jul 05, 2004 - 06:53 PM
pročitano:  1334  puta
LJ. BOŽANOVIĆ 03.07.2004, 19:18:47

PODGORICA - Profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici dr Veselin Vukotić, koji je i direktor Instituta za strateške studije i prognoze, predložio je da engleski jezik u Crnoj Gori dobije status drugog službenog jezika.

štampaj  Print the article: Nas neka iseli u Vels   pošalji
Jul 02, 2004 - 07:38 AM
pročitano:  1609  puta
Rusija, 190. godišnjica rođenja Mihaila Bakunjina u njegovom rodnom mestu Priamuhino - zvanično i nezvanično 30. maj 2004. je bio 190. rođendan Mihaila Aleksandroviča Bakunjina. Proslave su organizovane 29-30. maja u njegovom rodnom mestu Priamuhino, koje se nalazi nedaleko od grada Torzoka u Tverskoj oblasti. Ove proslave su bile mešanog karaktera - delom zvanične, delom naučne i delom nezvanične. Ruska država, kao i bilo koja država, mrzela je i mrzi Mihaila Bakunjina, neprijatelja svake vlasti, čiji značaj za ljudsku misao i istoriju čovečanstva je ipak preveliki da bi bio ignorisan. Ali država je učinila sve da bi vulgarizovala, kastrirala i formalizovala rođendan velikog buntovnika.

štampaj  Print the article: 190. godišnjica rođenja Mijaila Bakunjina   pošalji
Jul 01, 2004 - 02:39 AM
pročitano:  1467  puta
Predsednik Skupštine Kalinić bez plate i penzije, ministar MUP Đerić oslobođen dužnosti. Smena 60 osoba deo je paketa od 10 mera koje će omogućiti BiH da što pre uđe u NATO program "Partnerstvo za mir". Mere nisu usmerene prema srpskom narodu već prema korumpiranim ljudima koji koče napredak prema Evropi-rekao visoki međunarodni predstavnik.

štampaj  Print the article: Ešdaun smenio ceo vrh Republike Srpske   pošalji
Jun 30, 2004 - 01:21 AM
pročitano:  4431  puta
Pripadnici sekte "Raelijanski pokret" juče se pojavili u beogradskom "Medija centru"
Tvrde da su klonirali dosad 13 beba, a ovde su, navodno, zbog promocije knjige

Posle susreta sa bledozelenim vanzemaljcem Jahve Elohimom, visokim oko 1,2 metra, crne kose i smeđih očiju, 13. decembra 1973. godine, bivši francuski novinar Klod Varilon rešio je da promeni svoj život. Elohim, jedan od "onih koji dolaze sa neba", otvorio mu je oči i odao tajnu.

štampaj  Print the article: "Vanzemaljci" stigli u Srbiju   pošalji
Jun 02, 2004 - 02:30 AM
pročitano:  1732  puta
SARAJEVO (Beta) - Prema istraživanju koje je početkom 1992. sprovela američka korporacija "Amoko", u blizini Tuzle i u Hercegovini postoje dva potencijalna velika naftna polja, čija bi eksploatacija bila moguća i komercijalno isplativa, piše sarajevski "Dnevni avaz".

štampaj  Print the article: Amerikanci pronašli naftu u Tuzli   pošalji
Maj 28, 2004 - 10:08 PM
pročitano:  3222  puta
Beograd - Srpski naučnici izumeli su aparat za simultano mašinsko prevođenje direktnog razgovora na različitim jezicima, a kako tvrde, ovaj aparat mogao bi Srbiji da donese profit kojim bi bio isplaćen celokupan nacionalni inostrani dug. Svrha ovog pronalaska je da omogući sagovornicima da razgovaraju na različitim jezicima a da se ipak razumeju, tako što će njihov razgovor biti simultano prevođen pomoću kompjuterskog prevodioca. Idejni tvorac projekta nazvanog "telefon-prevodilac" je leksikograf Živan Miloradović, a u radu na ovom sistemu pomogli su mu Slobodan Jovičić, profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Zoran Šarić, istraživač i ekspert u oblasti Digitalne obrade govornog signala i stručnjak za engleski jezik Slađana Tanasijević.

štampaj  Print the article: Srpski stručnjaci izumeli aparat za simultano prevođenje   pošalji
Maj 23, 2004 - 07:24 AM
pročitano:  1752  puta
granice ljudske gluposti su zaista... ma kakve granice, tome nikad kraja.

Postovani prijatelji,

Ministarstvo prosvete republike Srbije je iznelo novi predlog Zakona o obrazovanju. Predlog je, kao sto znate ili pretpostavljate retrogradan i izuzetno stetan po obrazovanje u Srbiji, koje je prethodnom reformom “Nova skola”, znacajno pocelo da se menja.

štampaj  Print the article: Gaston protiv Godzile   pošalji
Maj 08, 2004 - 12:00 AM
pročitano:  1656  puta
Stanari iz jednog stana u Kragujevcu izneli oko 600 litara mokraće

KRAGUJEVAC - Iz društvene prostorije koja se nalazi u zgradi u Ulici Vladimira Rolovića broj 13, stanari su pre dva dana izneli oko šest stotina litara otpada za koji pretpostavljaju da je mokraća. Fekalije su bile smeštene u oko stotinak manjih kanistera i plastičnih flaša.

štampaj  Print the article: Fekalije u stanu čuvao 10 godina   pošalji
Maj 06, 2004 - 08:58 PM
pročitano:  1874  puta
Peking -- Humanitarni koncert za afirmisanje globalne ekološke zaštite, održan u zapadnoj Kini, privukao je samo jednu osobu.

štampaj  Print the article: 1 posetilac na humanitarnom koncertu   pošalji
Maj 03, 2004 - 01:45 AM
pročitano:  1996  puta
BRAKOLOMCIMA U BiH, PO NOVOME PRIJEDLOGU, NE PIŠE SE DOBRO

SARAJEVO - Nevjernim supruzima u susjednoj Bosni i Hercegovini nimalo se ne piše dobro; prođe li prijedlog novoga obiteljskoga zakona, varanje bračnoga partnera kažnjavalo bi se ni manje ni više nego - zatvorom, i to od jedne do tri godine.

štampaj  Print the article: Za nevjeru zatvor do tri godine   pošalji
Apr 27, 2004 - 01:28 AM
pročitano:  2306  puta
BEOGRAD, 23. 04. 2004. U organizaciji Nove komunisticke partije Jugoslavije je svecano obelezena 134. godisnjica rodjenja Vladimira Ilica Lenjina (FoNet)
štampaj  Print the article: Slava velikom Lenjinu   pošalji

lgbt

Piše: Dušan Milojević

Dok je u Njujorku prošle nedelje ratifikovan zakon o istopolnim brakovima, što je prosl…

Mišel Fuko

Malo prije svoje smrti, Michel Foucault je pristao bez ustezanja govoriti dvojici američkih novinara. O borbi homoseksualaca, o sadomazohističkoj praksi, a prije svega o prijateljst…

drugaciji_svijet_je_moguc
ČETVRTI SVJETSKI RAT
Dražen Šimleša


Ekonomske alternative predstavljaju zaista poseban oblik borbe, možda upravo zato jer ih ljudi nekako najmanje očekuju u tom području. Razlog je što se neoliberalni kapitalizam čini toliko prevladavajućim da nam se ništa drugo ne čini realnim. No tijekom istraživanja za ovu knjigu i sam sam se ugodno iznenadio koliko nam se toga pruža na području, uvriježeno rečeno, ekonomije kako bismo poboljšali naš svijet. Što se tiče ekonomije i mogućnosti da ona služi i radi za ljude, a ne za malu skupinu na vrhu piramide moći, započet ćemo s konceptom kooperativa, kod nas poznatijih kao zadruge. Nakon toga ćemo predstaviti koncept fair trade ili poštene trgovine, eco-rata, LETS-a i na kraju mikrokreditiranja.BILBORD novoZnate li šta je Kodeks Alimentarius? novoNoam Chomsky o najavi priznanja palestinske države: Upozorenje prije 'tsunamija' u Izraelu novoDnevnik ugostiteljskog radnika anarhista novoSvedoci brutalnog obračuna, Atina 29. 6. 2011. novoS naksalitima kroz prašumu, 6. deo novoAmy Winehouse, SIIIING!!! novoZG Pride 2011 combo novoVesti sa grčkih ulica novoS naksalitima kroz prašumu, 5. deo novoIstina - pismo srednjoškolke iz FukušimeKontraTV / Submedia
SUBMEDIA | Puck shit up!
Ove nedelje:
1. 100 Seditions!
2. Riot in my Town
3. Nuck Block
4. Chilean Urban Eco-Defense
5. For the Lulz
6. Anti-G20 Comrades
Submedia | Puck shit up!
KontraTV / Aktuelno
Dok nas dug ne rastavi: Kofinas UŽIVO iz pobunjene Atine
Grčka vlada je glasala za novu rundu mera štednje, ne bi li obezbedila finansijsku injekciju od strane EU koja bi trabalo da spreči državni bankrot. Ali gnevni demonstranti su nasilno reagovali na takav ishod glasanja, i neposredno ispred parlamenta vode se žestoke bitke između policije i demonstranata. Prizori iz centra Atine podsećaju na ratište, dok u oblacima suzavca promiču figure sukobljenih strana. Stotine hiljada ljudi širom zemlje su stupili u dvodnevni štrajk protiv mera štednje. Oni kažu da je novo ogromno zaduživanje sa katastrofalnim kamatnim stopama taktika čije posledice su već iskusili i da neće ponovo nasesti na istu priču. O tome šta ta odluka grčkog parlamenta znači za Grčku i EU, za RT govori finansijski novinar (koji očigledno ima poteškoća da razlikuje anarhiste i provokatore) Demetri Kofinas.
Dok nas dug ne rastavi: Kofinas UŽIVO iz pobunjene Atine
KontraTV / Film
Stranac u šumi
Prvi kontakt u Amazonu: brazilska plemena govore o svojim iskustvima prvog kontakta sa belcima i opasnostima koje su potom usledile.
Stranac u šumi
KontraTV / Aktivizam
Španska revolucija
Španija je 15. maja pokrenula evropsku revoluciju. To što vlada potpuno medijsko pomračenje ne znači da španija ne sija nadom za bolje sutra! Širite zarazu!
Španska revolucija (Muse)
KontraTV / Aktuelno
Thom Hartmann: Druga nuklearka u Japanu... još opasnija od Fukušime?
Kevin Kamps iz Beyond Nuclear, poznat kao ekspert za pitanja nuklearnog otpada, govori o drugoj havarisanoj nuklearki u Japanu kojoj preti topljenje jezgra reaktora, kao i o konstantnim emisijama radioaktivnih čestica iz nuklearnih elektrana u SAD.

Oko 300 milja jugozapadno od Fukušime nalazi se nuklearni reaktor Mondžu - prototip brzog (fast-breeder) reaktora koji je do vrha napunjenn plutonijumom, najsmrtonosnijim elementom na planeti Zemlji. Prošle godine, nekakav uređaj koji je težak tri tone, pao je na Mondžu reaktor i blokira pristup gorivnim šipkama u jezgru reaktora. Uprkos nekoliko pokušaja, stvari još uvek nisu pod kontrolom. Naredne nedelje ponovo će pokušati da uklone iz reaktora taj objekat težak tri tone, ali kritičari upozoravaju da je ta procedura izuzetno opasna i mogla bi da izazove eksploziju gorivnih šipki. Jedan zloslutni znak koliko je opasna situacija je to što je glavni menadžer elektrane nedavno izvršio samoubistvo. Oštećena NE Mondžu je nuklearna bomba koja svakog časa može da eksplodira što bi zbrisalo grad Kjoto koji se nalazi na svega 60 milja daleko od fabrike, sa populacijom od milion ljudi. A najveći grad u Japanu, Tokio, nalazi se na mestu koje je niz vetar u odnosu na havarisanu NE Mondžu.
Pa, šta sve to znači i šta ima novo u vezi sa ugroženim NE u Sjedinjenim Državama, u Nebraski?
Thom Hartmann: Druga nuklearka u Japanu... još opasnija od Fukušime?
KontraTV / Aktuelno
Thom Hartmann: Nuklearna energija - Umalo da ostanemo bez Nebraske
Nakon nuklearne katastrofe u Fukušimi, mnogi ljudi su se pitali koji šta je kog đavola trebalo Japancima da prave nuklearnu elektranu na obali koja je pod stalnim udarima zemljotresa i cunamija. To je kao da su hteli da im se ovo desi - ko bi mogao da bude tako glup? Svakako, u Sjedinjenim Državama se smatra da su Amerikanci mnogo pažljiviji i da više vode računa o tome gde će sagraditi svoje nuklearne elektrane. E pa... nije tako.
NE Fort Calhoun koja se nalazi nadomak Omahe, Nebraska, potpuno je opkoljena vodom. Ali izgleda da to tako ide kada napravite NE posred plavne doline koja se prostire pored Misurija. Voda se zaustavla na nivou koji je pola metra IZNAD ravni na kojoj se nalazi elektrana - i jedina stvar koja sprečava da voda poplavi NE Fort Calhoun, baš kao što je to bio slučaj u Fukušimi, je gumeni zid visine dva metra koji je podignut oko elektrane. Ali nije to jedina ugrožena nuklearka. Nizvodno niz Misuri, na jugoistoku Nebraske, nalazi se NE Cooper koju takođe ugrožava poplava.
Thom Hartmann: Nuklearna energija - Umalo da ostanemo bez Nebraske
KontraTV / Aktivizam
People's Revolution at the Dam square
Prvomajske demonstracije širom Evrope i pokret 15 maja (M15) u Španiji su nagovestile novi trend. Ljudi počinju da reaguju, da izlaze na ulice i zauzimaju trgove širom Evrope. Španski pokret "Democracia Real" koji je nastao 15. maja izazvao je nastanak pokreta "Alithini Dimokratia" u Grčkoj deset dana kasnije. Kada se i u Holandiji pojavio sličan pokret, "Echte Democracie", od početka je koncipiran kao deo opštijeg jačanja evropske "Prave demoktarije". Ljudi su na ulicama, reaguju, diskutuju o situciji i odlučuju o svojoj budućnosti na pravi demokratski način. Oni istupaju protiv situacije u kojoj će "drugi oglučivati o njihovoj budućnosti bez njih".

Mi vas očekujemo!
Prava demokratija - otvorena skupština Groningena
http://realdemocracygroningen.wordpress.com
Echte Democracie - narodna revolucija u Holandiji
KontraTV / Aktuelno
Okeani pred izumiranjem
Novi izveštaj pomorskih naučnika kaže da postoji ozbiljna pretnja opstanku tri četvrtine svetskih koralnih grebena. To će imati ogromne posledice po raznovsnost morskog života u okeanima, a može čak biti i okidač novog ciklusa masovnog izumranja.
Okeanima preti izumiranje
 


[ Traži ]